hola

El Ple de la Corporació local de l'Ajuntament de Santa Perpètua preveu aprovar avui 25 d'abril de manera inicial l'Ordenança reguladora de les mesures aplicables a l'abastament d'aigua potable i als usos de l'aigua en situació de sequera

A través d'aquest document, el Consistori es dotarà d'unes normes que inclouran el règim sancionador per incompliments dels consums de la ciutadania, les indústries i els comerços decretats per l’Agència Catalana de l’Aigua i, per tant, l’Ajuntament ja podrà operar per impulsar denúncies, sancions i control d’aquestes infraccions.

Aquest serà un dels punts destacats de la sessió plenària que tindrà lloc a partir de les 19 h a la Sala de Plens i que es podrà seguir per Ràdio Santa Perpètua al 107.0 FM, online i a través dels Facebooks de l'emissora i de l'Ajuntament.

En l'ordre del dia també hi ha l'aprovació del Pla pressupostari a mig termini, període 2025-2027 i un expedient de modificació de crèdit.

A petició dels grups municipals, el ple aprovarà dues mocions. Una fa referència a una proposta del Col·lectiu d'Afectades i Afectats persistents per la Covid-19 a Catalunya. Segons dades del Ministeri de Sanitat es tracta de 2,6 milions de persones. Les millores que el col·lectiu proposa al Departament de Salut són incrementar la taxa de vacunació entre grups de població menys vacunats; sensibilitzar els professionals sanitaris per una millor identificació, diagnòstic i registre dels pacients mitjançant una correcta codificació; reforçar el paper central de l'atenció primària; estandarditzar les visites i definir criteris clars d'interconsulta des de l'atenció primària a l'hospitalària; i Finançar i promoure accions de recerca envers la COVID-19 persistent en totes les seves àrees d'incertesa i en tots els territoris. L'Ajuntament mostrarà el seu suport i solidaritat amb el Col·lectiu d'Afectades i Afectats persistents per la Covid-19 a Catalunya i a la seva moció.

La segona moció està relacionada amb la reducció de la jornada màxima legal de treball ordinari. L'objectiu és instar el Govern de l’Estat a obrir amb caràcter urgent un procés de diàleg social que culmini amb la modificació de l'article 34 del Reial Decret Legislatiu 2/2015, del 23 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors, així com de totes aquelles disposicions pertinents, per incorporar una reducció de la jornada laboral d'aplicació progressiva, començant per la fixació per a aquest any 2024 d'una jornada màxima ordinària de treball efectiu de 38 hores i mitja.


Foto: Ajuntament de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Raül Romeva presenta aquest 19 d’abril el seu darrer llibre a la sala la Filadora del Vapor
19 Abr 2024 11:33 - RedaccióRaül Romeva presenta aquest 19 d’abril el seu darrer llibre a la sala la Filadora del Vapor

L’economista, escriptor, analista i polític català, Raül Romeva, presenta el seu nou llibre Idiota! [ ... ]

Política
Junts denuncia ERC per penjar cartells electorals abans de l'inici de la campanya
26 Abr 2024 13:29 - RedaccióJunts denuncia ERC per penjar cartells electorals abans de l'inici de la campanya

Junts per Santa Perpètua ha denunciat que aquest dijous 25 d’abril sobre les 23.30 hores va observar [ ... ]

Política
L'Ajuntament treballa per constituir una Taula de Memòria Històrica i Democràtica
15 Abr 2024 12:52 - RedaccióL'Ajuntament treballa per constituir una Taula de Memòria Històrica i Democràtica

"Defensar i reivindicar les lleis de Memòria Històrica i Democràtica que la dreta i l'extrema dreta [ ... ]

Política