hola

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, que han subscrit tots els grups municipals. La declaració dona suport a les manifestacions organitzades pels moviments feministes.

L'Ajuntament de Santa Perpètua continuarà promovent Taules de pensament i treball del sector empresarial i d'emprenedoria de dones de la nostra ciutat, per l’elaboració de plans d’igualtat que acabin amb la desigualtat de la dona en el món del treball, reduint i eliminant la bretxa salarial i el terra enganxós i per adoptar mesures que facilitin la conciliació familiar, personal i laboral.
El Consistori també es compromet a continuar treballant per feminitzar espais i posar a l’abast de les dones les diferents activitats municipals, com esportives i/o culturals ajustant horaris tenint en compte criteris de conciliació familiar, personal i laboral.

Entre els acords de la declaració també figura la detecció de mancances en matèria de salut mental i fomentar espais relacionals entre dones així com continuar treballant per la prevenció de qualsevol tipus de discriminació cap a les dones i de l´assetjament sexual o per raó de gènere en qualsevol espai.

La Declaració del 8 de Març reafirma el compromís per continuar treballant pels drets de les dones, en col·laboració amb les entitats i dones del municipi i rebutjant qualsevol tipus de discriminació i violència, posant en marxa totes les eines i protocols existents.

La Corporació també demana al Govern de l’Estat i al Ministeri de Treball i Economia Social que amb la nova Reforma Laboral a la mà vetllin pel manteniment i la valoració de les feines de cures, feina altament feminitzada.
D'altra banda, la Corporació va guardar un minut de silenci per rebutjar les violències masclistes i recordar les dotze dones assassinades del que porten aquest 2024.

Condemna de l'assassinat de dos guàrdies civils a Barbate

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua condemna de manera rotunda l'assassinat dels dos guàrdies civils el 9 de febrer passat a Barbate i mostra tot el seu afecte i solidaritat en aquests moments difícils a les famílies de les víctimes i als guàrdies civils ferits , desitjant una ràpida i integra recuperació. La Corporació ha aprovat per unanimitat una moció on referma el seu compromís en la lluita contra el narcotràfic i les xarxes criminals de la droga que s'assenten a Espanya i estableixen les rutes delictives a les nostres costes. La proposta reclama al Ministeri de l'Interior i al Departament de l'Interior de la Generalitat de Catalunya que reforcin amb els mitjans necessaris a les forces i cossos de seguretat que en depenguin -Guàrdia Civil, Cos Nacional de Policia i Mossos d'Esquadra- perquè puguin exercir el seu treball davant de les bandes criminals de la droga en condicions d'assegurar la seva integritat física, amb tot el suport institucional als mateixos.

Ajuda humanitària a Palestina

El Ple ha aprovat una moció de suport al Municipalisme Català per la Pau que demana un alto al foc a Gaza, consensuat en el marc del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. La proposta demana un alto al foc immediat per part de l’estat d’Israel que aturi els atacs a població civil indefensa, tant a la franja de Gaza com a l’interior de Cisjordània. També insta a l’obertura de corredors humanitaris per tal que l’ajuda en forma d’aliments, aigua, assistència sanitària, combustible i altres subministraments pugui arribar a les persones que ho necessiten. En aquest sentit el regidor de Cooperació i Drets Humans , Sergi Hernández, que va defensar la moció, va anunciar que l'Ajuntament realitzarà una nova aportació d'ajut a Palestina tal com va demanar el Consell Municipal de Cooperació que s'ha celebrat aquesta mateixa setmana.

La moció demana garantir el compliment del dret internacional, violat reiteradament amb atacs a camps de persones refugiades, hospitals i escoles que es fan servir de refugi per a les persones civils del territori; i reclama l’alliberament de tots els ostatges per part de Hamàs.

La proposta també sol·licita l’embargament d’armes a la zona tal com demana el Consell Català de Foment de la Pau, i posar fi al comerç d’armes amb Israel, en compliment d’un marc jurídic que prohibeix la venda d’armes a països en conflicte o que vulneren greument els drets humans així com el compliment de les mesures provisionals emeses per la Cort Internacional de Justícia (CIJ) per tal d’evitar que Israel cometi un genocidi a Gaza i en previngui i castigui la incitació directa i indirecta; alhora que permeti urgentment l’arribada immediata de serveis bàsics i d’assistència humanitària a la població de Gaza.

Per últim, reclama obrir negociacions entre els representants polítics de Palestina i Israel, amb l’acompanyament de la comunitat internacional, per avançar en la via dels dos estats com a proposta de solució pacífica al conflicte. La proposta va ser aprovada per SPEC, ERC i PSC, mentre que PP,Vox i CS es van pronunciar en contra.

Suport a la pagesia

El Ple ha aprovat una moció de suport a la pagesia, en plenes mobilitzacions en aquests darrers dies, que insta al Govern de la Generalitat a treballar en el marc de la Taula Agrària i presenta una sèrie de mesures de caràcter urgent per compensar, a curt termini, els greuges que pateix la pagesia com ara augmentar la partida pressupostària d'acord amb les necessitats i la importància del sector agroalimentari català. També insta a treballar amb la participació de tots els agents, des de la producció d'aliments fins als consumidors i consumidores, per a la presentació d'un text consensuat de bases d'una futura Llei de sobirania alimentària de Catalunya. Els grups d'SPEC,ERC, PSC i PP van votar a favor, mentre que Vox i CS es van abstenir.

Commemoració de la República Àrab Sahrauí Democràtica

Els grups municipals d'SPEC, ERC, PSC, PP i CS han donat suport a la declaració de la Coordinadora catalana d’ajuntaments solidaris amb el poble sahrauí, en commemoració del 48è aniversari de la República Àrab Sahrauí Democràtica, a proposta de Diàspora Sahrauí Catalana (DISACAT) i SPSolidària. El Ple s'han sumat a la commemoració de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica el 27 de febrer i, en aquest marc, penjar la bandera sahrauí en un lloc destacat de l’espai públic i fer-ne difusió per xarxes socials.

La Corporació demana al govern espanyol, com a potència administradora del territori, que tingui una actitud proactiva favorable a la realització d’un referèndum d’autodeterminació al Sàhara Occidental. El Ple denuncia la vulneració dels drets humans als territoris ocupats del Sàhara Occidental que exerceix el Regne del Marroc, exigint-li posar fi a la repressió i la implementació d’elements de justícia restaurativa i denuncia els acords i les activitats econòmiques que contribueixen a l’espoli i esgotament dels recursos naturals del Sàhara Occidental.

La Corporació, a més, sol·licita al govern espanyol la reforma urgent del Reglament de reconeixement de l’estatut d’apàtrida per a garantir que es cobreixin les necessitats de protecció de les persones sahrauís que en són sol·licitants al territori de l’Estat espanyol.

Per últim, la Corporació renovar el compromís dels municipis amb el poble sahrauí a través de la participació en els diversos espais que treballen en aquest sentit com la Coordinadora d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, i la col·laboració amb les entitats locals de solidaritat amb el poble sahrauí a través dels projectes de cooperació i d’acció humanitària que garanteixen els drets humans de les persones sahrauís.


Foto: L'alcaldessa durant la lectura de la Declaració del 8 de març / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Àlex Mayer, suplent a la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya
03 Abr 2024 12:19 - RedaccióÀlex Mayer, suplent a la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya

Àlex Mayer, membre de l'Agrupació Socialista de Santa Perpètua, forma part de la llista del PSC a [ ... ]

Política
El Ple debat avui l'ordenança sobre l'ús de l'aigua en situació de sequera
25 Abr 2024 12:13 - RedaccióEl Ple debat avui l'ordenança sobre l'ús de l'aigua en situació de sequera

El Ple de la Corporació local de l'Ajuntament de Santa Perpètua preveu aprovar avui 25 d'abril de [ ... ]

Política
Una delegació d'ERC de Santa Perpètua va participar en una trobada amb el president de la Generalitat
03 Abr 2024 11:39 - RedaccióUna delegació d'ERC de Santa Perpètua va participar en una trobada amb el president de la Generalitat

  El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, va compartir una estona amb la militància [ ... ]

Política