Onze persones aturades inicien les obres de construcció del nou centre de formació

Inici de les obres de construcció del nou Centre de Formació

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha posat en marxa les obres del Centre de Formació Ocupacional. Un projecte que durant l'any 2012 ha estat subdividit en fases d'actuació per adequar-lo a les possibilitats econòmiques i financeres disponibles. Les obres s'inicien amb un primer pla d'ocupació d'onze persones aturades del municipi. Amb un pressupost de poc més de 1.100.000€, la previsió és que l'equipament estigui enllestit a finals del proper any

L'alcaldessa ha destacat que aquesta actuació es una nova oportunitat per generar ocupació i d'ampliar els espais de formació destinats a millorar la formació professional de les persones que busquen feina.

El projecte ha estat redactat per Lloveras & Soler,SLP arquitectes guanyador del concurs d'idees que va impulsar l'Ajuntament de Santa Perpètua. Un projecte que s'ha modificat amb l'objecte de poder executar-se en l'actual conjuntura econòmica i realitzar-lo per fases. El passat mes d'octubre es va aprovar l'estudi i el pla de seguretat i salut, pas previ al començament de les obres.

L'actuació té un pressupost total de 1.107.004,78 € i es subdivideix alhora en dues etapes, la primera de les quals d' 1.000.871 euros, i compren la construcció d'un edifici de 1.265 metres quadrats adaptat a una màxima flexibilitat funcional i obert a totes les possibilitats formatives. 

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha manifestat que l'obra “és un gran repte, però ja tenim l'experiència de la rehabilitació de les instal·lacions del CREVE i ha afegit que “no podem deixar perdre les oportunitats de finançament que ens ofereix la Llei de Barris, el Conveni amb l'INCASOL i ara també, la subvenció atorgada per la Diputació de Barcelona” ja que “necessitem més espais per atendre la creixent demanda de formació professional en l'actual conjuntura crisi”. Tampoc podem deixar d'aprofitar qualsevol oportunitat que ens permeti oferir ocupació, encara que sigui temporalment a les persones en atur.

L'Alcaldessa, ha recordat també que els recursos amb els que es financen aquestes obres son finalistes i, per tant, només es poden destinar a aquesta finalitat.

Les onze persones que ara comencen les obres, estan contractades per un període de sis mesos, fins a finalitzar l'etapa d'estructura. Adaptat a la següent etapa de l'obra i tot seguit, s'impulsarà un nou pla d'ocupació de sis mesos per a les divisions interior i els tancaments de coberta i façana, que permetrà contractar més persones aturades per continuar el projecte.

El nou Centre de Formació Ocupacional comptarà amb una planta semi-soterrani de 570 metres quadrats on s'ubicarà un taller, sala de coordinador, un vestidor, lavabos i quatre magatzems. La planta baixa, de 129,30 metres quadrats, estarà dedicada a la recepció amb espais per atendre al públic i atenció individualitzada. La primera planta, de 268,63 metres quadrats, estarà destinada a formació i orientació amb aula, sala de reunions, Club de la Feina, lavabos i sala d'atenció individualitzada. La segona planta, la d'administració de 297 metres quadrats, tindrà sala de professors, direcció, dues sales de treball, lavabos i arxiu.

Amb motiu d'aquestes obres els accessos rodats al servei de Protecció Civil, magatzem del Restaurant i del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) es realitzaran exclusivament pel Camí de la Granja i la Plaça del Treball on es podrà aparcar si el destí és el d'aquests equipaments o l'accés de vianants de la mateixa obra, segons ha informat el Servei de Planificació i Desenvolupament Estratègic de l'Ajuntament de Santa Perpètua. Els accessos de vianants entre la Granja Soldevila i el CREVE es realitzaran també pels jardins i el camí de la Granja. Els accessos a la resta de serveis de l'Espai Granja tindran l'aparcament habitual amb entrada i sortida per l'Avinguda 11 de setembre per la rampa asfaltada. El departament informa que com ja s'ha fet en altres ocasions, en els casos que hi hagi major exigència d'aparcament, està disponible el quadrant nord-oest del recinte firal a tocar de l'Av. Onze de setembre.

Altres