hola

Històries del confinament

El programa d’activitats de Moguda Escènica també s’ha vist afectat per la pandèmia de la Covid-19 i l’Ajuntament de Santa Perpètua ha decidit suspendre aquestes activitats que tenien lloc entre els mesos de juny i juliol, majoritàriament a l’amfiteatre del parc Central com a oferta cultural als mesos d’estiu.

La Covid-19 fa impossible organitzar un programa cultural com el que inclou Moguda Escènica amb la situació actual de desescalada i d’incertesa al voltant de l’arribada de les diferents fases. Moguda Escènica incloïa Cinema a la Fresca, la Central Musical i Arts al carrer. El regidor de Cultura, Marçal Solà, ha anunciat que el festival Moguda escènica no es podrà fer en l'època prevista de juny i juliol quan cada setmana hi havia oferta d'arts escèniques.

Tot i això, el regidor de Cultura ha informat que la majoria d’activitats previstes en aquest programa s’han traslladat a la Festa Major d’Estiu, que sí es farà.

La Festa Major d'Estiu inclourà la majoria del programa del festival Moguda escènica que no es podrà fer com estava previst a partir de finals de juny.

Foto: Imatge d'arxiu d'una actuació de l'Escola de Música durant Moguda Escènica / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

L’Hospital de Mollet ha informat que aquesta darrera setmana hi ha hagut dos nous ingressos degut al Covid19 amb simptomatologia respiratòria després de quatre setmanes sense ingressos i afegit que també s’ha detectat «algunes persones amb simptomatologia i/o sospita de Covid19, fet que obliga a extremar les mesures de precaució preses».

La Fundació Sanitària Mollet, en la seva darrera reunió del Consell de Participació Ciutadana, ha recordat la importància d’actuar amb responsabilitat ciutadana, «molta prudència i anar recuperant la normalitat de forma progressiva però mantenint les mesures de prevenció, les distàncies de seguretat i el rentat de mans».

El Consell de Participació Ciutadana es va reunir dimarts per videoconferència amb 22 membres presents per tal d’explicar l’evolució de la situació relacionada amb el Covid19 al llarg dels últims tres mesos i exposar quines són les acciones previstes de cara a la normalització de l’activitat.

El Consell de Participació Ciutadana de l’FSM va agrair públicament a tots els professionals de la fundació la seva feina que "al llarg d’aquests tres mesos han estat fent front al Covid19 amb professionalitat, escalf i molt compromís". Així mateix, va enviar "el seu més profund agraïment a la responsabilitat mostrada per tota la població durant el període de confinament, gràcies a la qual ha estat possible la contenció del virus i la davallada dels contagis arreu del territori".


Foto: Hospital de Mollet / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

La Regidoria de Desenvolupament Local ofereix un nou servei d’assessorament personalitzat per videoconferència davant la situació actual que es viu a causa de la pandèmia de la Covid-19. “Amb aquesta nova implantació podem continuar mantenint un tracte proper al ciutadà, de forma totalment senzilla i confidencial”, expliquen. Així, s’ofereix atenció a aquelles persones que es plantegen posar en marxa una idea de negoci, demanar ajuts o subvencions, renovar el que ja es té en marxa o col·laborar amb altres, amb el suport de Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu. Desenvolupament Local disposa dels serveis Catalunya Emprèn, Reempresa i les tramitacions al Punt d’Atenció a l’Emprenedoria (PAE), on s’ofereix informació, assessorament i acompanyament per a l’estudi de la idea inicial o la compravenda d’algun negoci en marxa, la cerca de clients, l’estudi de costos, la cerca de finançament o subvencions, la sol·licitud de la capitalització de l’atur, la realització del pla d’empresa o canvas, i tramitar l’alta a la Seguretat Social i Hisenda com a autònom o societat, entre d’altres. A més, s’ofereix assessorament sobre com posar en marxa una cooperativa i les seves avantatges dins del nou entorn social i econòmic; acompanyament a la consolidació del negoci i la derivació a serveis especialitzats i, en el cas de les persones que es jubilen o no es poden fer càrrec del negoci, se les ajuda a trobar un reemprenedor i tramitar la baixa de l’activitat. També s’ha reiniciat l’activitat formativa amb l’aula virtual. Per a més informació, es pot contactar amb la Unitat d’Empreses i Emprenedoria a l’adreça electrònica empresa@staperpetua.cat.


Foto: Centre de Desenvolupament Local / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

El proper dimarts 16 de juny, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, tornarà a posar-se a disposició de la ciutadania que vulgui fer arribar les seves qüestions en una edició més del programa radiofònic Línia directa amb l’alcaldessa. L'emissió tindrà lloc a les 18 hores des de la Sala de Plens de l'Ajuntament. L’espai es podrà seguir a través del 107.0 FM, online al web de l’emissora radio.staperpetua.org, a través dels Facebooks @radiosantaperpetua i @ajuntamenSPM i del compte Instagram de l'Informatiu (@linformatiuSPM). Un cop finalitzi, el vídeo es penjarà al canal youtube de l’Ajuntament ComunicacióSPM.

Les persones que vulguin enviar la seva consulta abans de l’inici del programa poden fer-ho al facebook de la ràdio, al whatsapp 608 748 018, al correu radio@staperpetua.cat i a través del compte d’Instagram de l’Informatiu @linformatiuspm. Aquestes mateixes opcions continuaran obertes durant la seva emissió.

Des de l'inici de l'estat d'alarma, aquesta serà la sisena ocasió en la qual Isabel Garcia respondrà les preguntes de la ciutadania a través de Ràdio Santa Perpètua.

Foto: Isabel Garcia, en una de les intervencions al Línia directa durant l'estat d'alarma / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

La Biblioteca Municipal Josep Jardí inicia la desescalada el 15 de juny amb la posada en marxa del servei de préstec amb cita prèvia. Els usuaris hauran de demanar hora a través d'un formulari disponible a través de les xarxes socials de la Biblioteca o trucant al telèfon 93 560 62 22. Pel que fa a les devolucions, els retorns es faran únicament a través de la bústia de retorn i durant l'horari d'atenció: dilluns, dimecres, dijous i divendres de 16.30 a 20 hores i els dimarts de 10.30 a 14 hores.

Per a la recollida de documents, caldrà portar el carnet de la biblioteca i avisa que "és important evitar aglomeracions i, per això, es demana anar a l’hora acordada". Per a la realització del préstec no és podrà accedir a la biblioteca, el préstec es farà sense entrar a l’edifici.

Els usuaris de la Biblioteca que tinguin pendent la recollida d'un document hauran de demanar igualment cita prèvia. El termini per recollir les reserves s'ha ampliat fins al 22 de juny i els préstecs estan allargats fins al 31 de juliol.

Tots els llibres que es retornin a partir del dilluns 15 de juny es posaran en una quarantena de 14 dies per això, en el cas que algun usuari tingui reservat un llibre que ara entrarà en quarantena, des de la Biblioteca s'avisarà quan el document estigui disponible per passar-lo a buscar. El préstec interbibliotecari continua encara suspès.

La directora de la Biblioteca, Míriam Gásquez, ha explicat que des del 15 de juny es podrà demanar cita prèvia exclusivament per al servei de préstec. Gásquez ha explicat que l'horari de la Biblioteca també ha variat. Si només es vol retorn documents caldrà fer-ho en l'horari d'obertura i a la bústia com ha recordat la directora de la Biblioteca que recomana no tenir presa perquè estan allargats fins al 31 de juliol.

Míriam Gásquez ha demanat comprensió ja que el servei es prestarà a la porta de l'equipament i els llibres retornats estaran en quarantena durant dues setmanes abans de poder-los manipular. La directora de la Biblioteca ha explicat que s'anirà reprenent els serveis "de mica en mica a mesura que es puguin garantir les mesures d'higiene i seguretat de la plantilla i dels usuaris" i, per això, s'ha establert un protocol complexe.


Foto: La Biblioteca Municipal reobre el servei aquest dilluns 15 de juny / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

La Xarxa de Suport Mutu de Santa Perpètua és una de les iniciatives solidàries que han sorgit a causa de la pandèmia i que recull Solivid, un mapa col·laboratiu que han impulsat l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB, l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona i el Grup de Recerca Energia, Territori i Societat de la UAB. El mapa, que va ser iniciat just quan va començar el confinament, mostra, actualment, 200 iniciatives solidàries d’arreu del món. Aquest projecte pretén recollir i difondre informació sobre les accions altruistes davant la crisi de la covid-19. Les accions solidaries s’agrupen en una dotzena de categories. Qualsevol persona pot aportar una referència al mapa, omplint els diferents camps. El mapa i la pàgina web han estat dissenyades amb programari lliure.


Foto: Un dels voluntaris de la Xarxa de Suport Mutu fent el lliurament de la compra / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

El Servei d’informació i suport emocional a la ciutadania del Vallès Occidental ha atès 3.322 persones des del 30 de març i fins l’1 de juny, tant en la línia oberta gratuïta com en les trucades de seguiment que es fan a persones vulnerables de la comarca. Aquest servei, que va posar en marxa el Consell Comarcal del Vallès Occidental coincidint amb l’estat d’alarma, segueix actiu i funciona cada dia de les 9 del matí fins les 9 del vespre, els 7 dies de la setmana. Per accedir-hi cal trucar a la línia gratuïta 900 29 35 34.

El 88% de les atencions realitzades han estat per a acompanyament emocional i s’ha detectat entre aquestes la necessitat d’un acompanyament especial en els processos de dol sense comiat. Des del servei també s’ha pogut fer acompanyament a 656 persones que viuen soles a les quals s’ha fet un seguiment durant tot aquest període, segons ha explicat el consell en un comunicat.

Les persones que hi truquen expressen estats físics, anímics, situacions d’angoixa, tristesa o fins i tot incapacitat de la gestió emocional a casa amb insomni o ansietat. També es fa suport als ajuntaments en la seva tasca de seguiment de les persones més vulnerables. En aquest vessant, cal destacar el seguiment que s’està fent a persones grans que es troben en situació de vulnerabilitat.

Grups d’Ajuda Mútua al Dol sense comiat

També segueixen en actiu els Grups d’Ajuda Mútua (GAM) al Dol sense comiat amb la finalitat compartir l’experiència vital -el dol sense comiat- i millorar l’estat emocional de qui el pateix, compartint, donant i rebent suport del propi grup i socialitzant les experiències des d’una perspectiva de salut comunitària.

El servei és gratuït  i per poder participar-hi es pot demanar a la línia gratuïta 900 29 35 34 o bé escriure un correu electrònic a l’adreça ccvoc.benestar@ccvoc.cat.


Foto:Servei telefònic del consell comarcal / Consell Comarcal

0
0
0
s2sdefault

La fase 2 de la desescalada en la qual van entrar ahir ha suposat l'obertura dels centres educatius de Santa Perpètua, segons marca el decret d'Estat d'alarma i les directrius de la Generalitat de Catalunya. La Conselleria d'Educació ha fixat unes normes, però ha deixat a les direccions de cada centre la decisió de com aplicar-les, segons disponibilitat també de professorat.

Des de les administracions estatals i autonòmica s'ha fixat que només podrà assistir a classe l'alumnat de segon cicle d'Infantil si les famílies demostren que és impossible la conciliació laboral i familiar. Les ràtios seran de 13 alumnes màxim a Infantil i Primària i de 15 a Secundària i el compliment estricte de totes les mesures de prevenció vigents com ara portar mascaretes.

En el cas de Santa Perpètua, el regidor d'Educació, Pere García, ha explicat que els centres educatius han decidit que les portes s'obriran per a aquells alumnes de P3, P4 i P5 els pares dels quals justifiquin la impossibilitat de conciliació i es faran tutories grupals amb l'alumnat de sisè de Primària. També es facilitarà l'opció de tutories individuals amb cita prèvia per a casos especials.

A Secundària, Pere García ha avançat que s'ha optat també per tutories grupals per alumnat de quart d'ESO, segon de Batxillerat i el darrer curs dels cicles formatius. En els instituts també es podrà donar cita prèvia per a tutories individuals.

Des d'ahir 8 de juny els centres educatius obren les portes només en determinades casuístiques. El curs lectiu 2019-2020 acaba el 19 de juny.


Foto: Dos alumnes i dues professores ahir a l'Escola Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Santa Perpètua ha avançat aquest dilluns 8 de juny a la fase 2 del pla de desconfinament, juntament amb la ciutat de Barcelona i les regions sanitàries Metropolitana Nord i Sud. En aquesta fase 2 o intermèdia, s’amplien les activitats que impliquen relació entre persones, sempre respectant les mesures de seguretat i higiene, i se suprimeixen les franges horàries per fer esport i passeig, excepte per a les persones majors de 70 anys, que es manté de 10 a 12 hores i de 19 a 20 hores. També es permeten les trobades i reunions d’un màxim de quinze persones.

Una altra de les novetats destacades d’aquesta fase intermèdia és l’autorització al consum en taula dins dels locals d’hosteleria i restauració, amb un màxim d’un 40% de l’aforament i preferentment amb reserva prèvia. Pel que fa als comerços, poden obrir sense límit de superfície, amb un 40% de l’aforament i mantenint els dos metres de distància.

En fase 2 es poden reunir grups de fins a 15 persones a casa i es permeten les visites a residències de gent gran, però només als centres sense cap cas de Covid-19 o als centres que tinguin ben delimitats els casos positius en zones separades. A les vetlles es limita l’assistència a 15 persones en espais tancats i fins a 25 en espais oberts. Els llocs de culte, en la Fase 2, permeten el 50% de l’aforament.

La mobilitat més enllà del municipi propi segueix limitada a la regió sanitària, excepte per motius laborals o mèdics

Tot i que l’activitat escolar presencial es reprendrà al setembre, en aquesta fase hi haurà certes excepcions com la reobertura de centres i activitats presencials per a l’assistència de menors de 6 anys en cas que els progenitors hagin de treballar presencialment i per a les proves d’accés a la universitat. L’alumnat de final de cicle (4t d'ESO, 2n de batxillerat i 2n dels graus de formació professional) també pot tornar a classe voluntàriament, amb limitacions.


Foto: En la fase 2 es permet el consum també dins del local / Josep Cano 

0
0
0
s2sdefault

El Ple del mes de maig va aprovar per unanimitat tres punts que fan referència al Pla de Xoc per lluitar contra els efectes del coronavirus aprovat la setmana passada. Una modificació de crèdits per fer front a aquest Pla per valor de 275.916,70 euros, una modificació del Pla estratègic de subvencions per crear dues aplicacions pressupostàries dotades inicialment amb 40.000 euros cadascuna dedicades a subvencionar al comerç local i a la rehabilitació d'habitatges i la tercera va ser la suspensió de la taxa de l'ordenança municipal per l'ocupació de la via pública pel que fa a terrasses de bars i restaurants fins a data 30 de setembre.

El primer tinent d'Alcaldia de l'àrea de Presidència i Serveis Generals, Adelino Macías, va explicar al Ple que es tractava de reordenar el pressupost municipal de 2020 per donar prioritat als aspectes aprovats al Pla de Xoc i que aquesta modificació representava el 52% del total del pla. Sobre la modificació transitòria de la taxa d'ocupació de la via pública per part de terrasses de restauradors, el primer tinent d'alcaldia va subratllar que no es cobra les dels mesos que s'han vist obligats a tancar per la pandèmia i que tampoc caldrà que ho facin fins al 30 de setembre

En aquest punt, el portaveu del grup municipal de Cs, Kevin Romero, va recordar que el seu grup havia proposat l'exempció durant tot 2020 i va preguntar si es podria allargar passat el mes de setembre. El primer tinent d'Alcaldia , Adelino Macías, li va respondre que s'ha fet un treball directe des de via pública amb tots els restauradors i que caldrà veure com evoluciona la situació per adaptar les mesures del Pla de xoc.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, va recordar que el Pla de Xoc és un document viu i que ara mateix vivim en una situació d'incertesa.

Liquidació del pressupost 

Altres punts de l'ordre del dia del Ple de maig va ser el donar compte de la liquidació del pressupost de l'exercici 2019 que es va tancar amb gairebé 1,5 milions d'euros de superàvit. Adelino Macías, va explicar que, segons el decret de l'estat d'alarma un 20% d'aquesta quantitat es podria dedicar a despesa de caire social motivada per la situació creada per la pandèmia de la Covid-19.

Programa d'inversions

El Ple ordinari del mes de maig va aprovar una modificació de crèdits per augmentar els pressupostos dels tres projectes del programa d'Inversions Financerament Sostenibles. Finalment aquest programa tindrà una inversió de 983.676 euros.

El projecte de major inversió és el de substitució de lluminària en l'enllumenat públic per tecnologia led, amb un import inicial de 821.972,46 euros. En el moment d'executar-lo, s'han descobert més punts de llums dels inventariats, uns 1.950, que necessiten de més pressupost per fer la conversió total, com va explicar el primer tinent d'alcaldia, Adelino Macías.


També necessitarà més pressupost la instal·lació de la pèrgola solar fotovoltaica en les estacions de recàrrega de vehicles elèctrics ja que per millorar-ne l'eficiència els punts de recàrrega actuals de l'aparcament de la Granja Soldevila es canviaran de lloc per col·locar-ne també la pèrgola. Aquest és un projecte liderat per la Regidoria de Desenvolupament Local en el que ha participat l'Institut Estela Ibèrica i l'Escola Industrial de Sabadell i compta amb la col·laboració del Gremi de la Fusta i Moble. Adelino Macías va explicar al Ple que aquest canvi encaria el projecte uns 10.000 euros.

I també necessitarà uns 15.000 euros més la instal·lació de l'illa energètica d'autoconsum amb energia solar fotovoltaica a l'Escola Bernat de Mogoda que tindrà una potència de 20Kw i generarà el 40% del consum elèctric de l’escola. En aquest cas, degut a la caiguda de part de la cornisa de l'edifici es va veure necessari redactar un certificat de solidesa de la coberta que va demostrar que eren necessaris uns canvis de disseny per subjectar l'estructura fotovoltaica, segons va explicar el primer tinent d'alcaldia.

La sessió plenària del mes de maig va ser virtual i es va poder seguir pels mitjans habituals i per primera vegada a través del facebook de l'Ajuntament de Santa Perpètua, estrenat aquesta setmana.

Foto: Ajuntament de Santa Perpètua / L'Informatiu


0
0
0
s2sdefault

El Consell d’Alcaldes de la Fundació Sanitària Mollet (FSM) s’ha reunit aquesta setmana per videoconferència per tal d’exposar l’evolució de la situació relacionada amb la Covid-19 al llarg dels últims tres mesos i posar sobre la taula les necessitats futures. Al llarg de la reunió, en la que ha participat l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, han coincidit en diferents punts.

Tots els alcaldes del Baix Vallès han expressat «el seu més sentit agraïment als professionals sanitaris de l’FSM de l’hospital, del sociosanitari i de les residències així com a tots els professionals d’atenció primària que al llarg d’aquests tres mesos han estat fent front a la Covid-19 amb professionalitat, escalf i molt compromís», segons han informat en un comunicat.

També volen enviar «el seu més profund agraïment per la responsabilitat mostrada per tota la població durant el període de confinament, gràcies a la qual ha estat possible la contenció del virus i la davallada dels contagis arreu del territori». Especialment, els alcaldes han fet èmfasi en totes aquelles persones particulars, associacions, entitats i empreses que han estat col·laborant de moltes maneres diferents per tal d’aportar el seu gra de sorra en el benestar dels professionals sanitaris i de tota la població.

A més, transmeten a la població un missatge clar d’alerta. «Estem iniciant el des confinament però encara s’ha d’actuar amb molta prudència i respectar amb rigor la normativa vigent per tal d’assegurar que no hi hagi un rebrot de la malaltia. És responsabilitat de tots ajudar a garantir la salut dels nostres conciutadans i especialment de les persones més vulnerables».

També posen de manifest l’augment de les necessitats sanitàries de la població de referència del Baix Vallès i l’augment progressiu de la complexitat dels serveis que té el territori que demanen el seu adequat finançament, juntament amb la necessària reflexió sobre el model de dependència pel futur que garanteixi el suficient nivell de benestar de les persones més vulnerables. 

La Fundació Sanitària Mollet dona servei actualment a 165.000 habitants dels 11 municipis del Vallès Oriental i del Vallès Occidental.

Foto: Personal sanitari de l'Hospital de Mollet / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

 

 

L'Ajuntament tornarà a activar la zona vermella a partir de l'1 de juny després que es permetés el seu aparcament sense la necessitat de posar el rellotge per la situació de la Covid-19. En aquell moment l'objectiu era evitar que els propietaris sortissin de casa per moure els vehicles en aquests espais.

La zona vermella està present a diversos punts de la localitat com ara el passeig de la Florida, la Rambla, la plaça Nova o l'avinguda de l'Onze de setembre, entre d'altres. Dilluns recupera l'horari i només permetrà l'estacionament lliure dels vehicles durant 90 minuts i cal tornar a deixar l'horari d'arribada.

D'altra banda, la Policia Local recorda que el proper dilluns 1 de juny també és dia de canvi d'estacionament quinzenal i ha informat que es tornarà a reprendre el seguiment del canvi de quinzena.


Foto: Zonna vermella / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault