hola

Societat

L'equip de la Síndica de Greuges visita demà el Centre Cívic Can Folguera
L'equip de la Síndica de Greuges visita demà el Centre Cívic Can Folguera

L’equip de la Síndica de Greuges visita aquest divendres 21 de març el Centre Cívic Can Folguera [ ... ]

Nou projecte de ràdio a l’Escola Bernat de Mogoda per impulsar el català
Nou projecte de ràdio a l’Escola Bernat de Mogoda per impulsar el català

L’Escola Bernat de Mogoda acull un nou projecte per promoure l’ús del català entre l’alumnat. [ ... ]

Xerrada 'Després de l'ESO... què?' en el marc de la Mostra d'Ensenyament i de SPM en Família
Xerrada 'Després de l'ESO... què?' en el marc de la Mostra d'Ensenyament i de SPM en Família

Demà està programada la darrera sessió de la programació d’hivern del programa SPM en família [ ... ]

L’Ajuntament recupera el videojoc dels anys 90 La gran aventura del Superpetuenc
L’Ajuntament recupera el videojoc dels anys 90 La gran aventura del Superpetuenc

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha recuperat el joc d’ordinador La gran aventura d’en [ ... ]

Es reobre la zona de jocs infantils del parc de Pere Bufí després d'assegurar-ne la seguretat
Es reobre la zona de jocs infantils del parc de Pere Bufí després d'assegurar-ne la seguretat

Les Brigades Municipals han procedit aquest matí a la reobertura de la zona de jocs infantils del parc [ ... ]

L'Ajuntament rep el segell distintiu del 0,7% del Fons Català de Cooperació
L'Ajuntament rep el segell distintiu del 0,7% del Fons Català de Cooperació

  L'Ajuntament de Santa Perpètua va rebre el dimecres 12 de març el segell distintiu del 0,7% [ ... ]

Altres notícies


L'Escola d'Entitats, del Punt de Suport Associatiu, es posa en marxa demà dimarts amb un seguit de formacions que estan obertes a tot els membres de les associacions perpetuenques. El Punt de Suport Associatiu ha decidit aglutinar la seva oferta formativa dirigida a associacions, clubs esportius i altres entitats jurídiques sense ànim de lucre sota el nom de Escola d’entitats.

La primera de les formacions serà el 30 de gener, de 19 a 21 hores al Centre Cívic de Can Folguera, i tractarà de com abordar de manera comunitària les violències masclistes en espais de lleure. Per tal de participar cal emplenar un formulari d’inscripció disponible a la web staperpetua.cat. Les persones interessades estan encara a temps d'apuntar-se.

En el registre de Justícia de la Generalitat hi ha més de 300 entitats de Santa Perpètua al marge de clubs esportius, unes 270 estan inscrites en el registre municipal de les quals entre 100-120 estan actives. El Punt de Suport Associatiu també ofereix assessorament continu a les entitats. Aquest espai d’entitats es troba ubicat al Centre Cívic de Can Folguera i, és per això que l'Escola d'Entitats també programarà les formacions en aquest equipament municipal.

La regidora de Participació i Acció veïnal, Sandra Gómez, ha destacat que l'Escola d'Entitats neix com espai directe de formació que ja venia oferint l'Ajuntament a les entitats.

Sandra Gómez considera molt important que la formació està destinada a qualsevol membre de les entitats, sense que sigui necessari ser membre de la junta. Gómez afirma que també té per objectiu incentivar la participació activa d'altres persones de les associacions i generar opcions de renovació dels càrrecs directius de les entitats.

Com a regidora de Participació i Acció Veïnal i també d'Igualtat i Drets Civils, Sandra Gómez, ha subratllat que la formació d'aquest dimarts és molt important per la lluita d'actituds i violències masclistes en l'àmbit del lleure. Gómez ha recordat que en grans esdeveniments és l'Ajuntament el que instal·la punts lila i disposa d'un protocol clar per activar si es dona algun cas, però que "les entitats que organitzen activitats lúdiques han de saber com actuar si es registra algun cas i, és una formació que han demanat les mateixes associacions".

Al llarg d'aquest curs l'Escola d'Entitats ja té programades altres tres formacions. La segona serà sobre les obligacions legals de les entitats, la tercera, al voltant del voluntariat i la quarta sobre la difusió amb material audiovisual.


Foto: Seu del Punt de Suport Associatiu / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha convocat el dia 10 de desembre la primera Assemblea oberta ODS que tindrà lloc al Vapor - Sala Filadora a les 18.30 h. Tota la ciutadania està convidada a participar per construir l’Agenda 2030 de Santa Perpètua. Aquest és un projecte que vol adaptar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a la realitat local. L’Agenda 2030 definirà les línies d’actuació amb l’objectiu d’aconseguir les fites dels ODS i pretén implicar a tots els agents i a la ciutadania. Per aquest motiu, l’Ajuntament manté oberta una consulta a través del portal Participa311 que trobeu al web staperpetua.cat i va recollir-ne propostes a la Fira de Nadal.

Als darrers mesos, a través de L’Informatiu s’han donat a conèixer els ODS de l’1 al 5, que fan referència a Fi de la pobresa; Fam zero; Salut i benestar; Educació de qualitat i Igualtat de gènere. Serà precisament sobre aquests cinc ODS que es volen recollir aportacions en la primera Assemblea oberta. La regidora de Presidència, Tamar Zamora, ha animat a la participació de la ciutadania en aquesta assemblea perquè “la idea és com aquests grans objectius es poden traslladar i aplicar a Santa Perpètua”. L’Ajuntament a través de L’Informatiu ha anat desglossant tot el que s’està realitzant a la ciutat relacionat amb aquests ODS, però “es necessiten més idees i propostes per anar cap a la Santa Perpètua del futur i que sigui amb una filosofia comunitària i per això volem recollir idees, propostes i necessitats ciutadanes amb aquesta assemblea”. L’Assemblea Oberta ODS estarà dinamitzada per l’Institut Novact de No-violència.


Foto: Els cubs amb els ODS en la Festa dels ODS celebrada a Mas Costa a l'octubre / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Gairebé 300 alumnes de tercer de Primària de les diferents escoles del municipi participaran a l’activitat Visquem l’Ajuntament per conèixer el funcionament del Consistori. L’activitat escolar Visquem l’Ajuntament començarà aquest dimecres 29 de gener amb l’objectiu d’acostar els infants a l’administració local i permetent als joves estudiants conèixer de primera mà el funcionament de l’Ajuntament i la manera com els ciutadans es relacionen amb les institucions municipals.

Aquesta activitat, molt arrelada al municipi, forma part del treball educatiu sobre l’organització municipal que es realitza prèviament a l’aula gràcies a un dossier pedagògic. De quart de Primària hi prendrà part un únic grup.
Un cop l’alumnat ha abordat els continguts teòrics, visiten l’Ajuntament i tenen l’oportunitat de parlar amb els representants municipals, com ara la regidora d’Educació, Ana Bajo, que els rep personalment, i l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia.

Els infants poden parlar amb elles i exposar dubtes, queixes i suggeriments. Aquesta experiència permet als joves entendre millor com es prenen les decisions que afecten la seva ciutat i com poden participar activament en la seva comunitat.

Les visites comencen aquest 29 de gener amb el grup de 3r A de l’Escola La Florida.


Foto: Imatge d'arxiu d'una de les visites del Visquem l'Ajuntament / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Demà dimecres 18 d’octubre, a les 11 del matí, es farà una prova del sistema de sirenes de risc químic al terme municipal de Santa Perpètua i altres zones del Vallès Oriental.

La prova durarà 15 minuts i en aquest temps sonaran les sirenes de risc químic que avisen que cal confinar-se. A Santa Perpètua està instal·lada al Polígon industrial de Santiga. També s’enviarà a tots els mòbils de les zones on sonen les sirenes una alerta de Protecció Civil que informarà de la realització de la prova. En aquesta prova no cal dur a terme el confinament encara que s’anima a tothom que pugui practicar-lo i recordar el consell bàsic en cas d’accident químic: tancar-se a l’edifici on estem o el més proper i tancar portes, finestres i qualsevol ventilació a l’exterior, el que es coneix com a efecte bombolla. Al terme municipal de Santa Perpètua el sistema de sirenes se sentirà a una part del Polígon industrial Santiga - Provasa, un tram de la B-140 i a una zona del Polígon industrial Can Viny­als, la més propera al Polígon Can Humet de Dalt, a Polinyà.

Des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil s’estan realitzant campanyes informatives a empreses i centres educatius per tal d’avisar de les proves i donar les eines necessàries per afrontar una alerta per risc químic.


Foto:Sistema d’alerta sonora a un polígon industrial de Santa Perpètua / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault

La sala La Filadora del Vapor acull aquest 9 d’octubre la presentació de l’associació per a la col·laboració i el desenvolupament del tercer món Haribala. L’acte, que començarà a les 20.15 hores, comptarà amb la presència de l’escriptora i presentadora de televisió Asha Miró i el meteoròleg Eloi Cordomí. També intervindran l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i el regidor de Cooperació i Drets Humans, Sergi Hernández.

Durant la presentació actuaran el grup d’Arts Humanes Bollywood amb diversos balls i el mag local Magiqudini. L’entrada és gratuïta.

Haribala va néixer a Mataró l’any 2001 i va començar amb un petit nombre de nens apadrinats de la zona de Koilakuntla, poble d’on és originari en Prakash Chukka fundador de l’entitat, i actual mossèn de Santa Perpètua. Haribala es va crear amb la finalitat principal de sufragar les despeses d’ensenyament dels nens i nenes dàlits o orfes de Kurnool a l’estat d’Andhra Pradesh (Índia). Haribala en telugu vol dir “filla de Vishnu“, Vishnu és un Déu de l’hinduisme.
Actualment, l'entitat Haribala té com a principal projecte l’apadrinament d’aquests nens i nenes dàlits (intocables). Així mateix, gestiona el projecte de la Cooperativa agrícola per a dones (col·lectiu també discriminat)  i el Centre d’acollida per a nens i nenes orfes.

Els dàlits han viscut esclavitzats i marginats des de fa més de tres mil anys. Segons explica l’ONG estan més discriminats en les àrees rurals que en les zones urbanes i grans ciutats. En nombroses zones viuen en la més absoluta pobresa i en guetos separats de les altres castes i marginats de la societat.


Foto: El mossèn de Santa Perpètua és fundador d'aquesta entitat / Haribala

0
0
0
s2sdefault

RSS

feed-image RSS