La redacció de l’Informatiu està formada per la directora de Comunicació, Teresa Mira, i els redactors Juanjo Cintas, Cesca Mejías, Estrella Núñez, Bàrbara Arco, Marta Hiraldo i Rodrigo González. En aquesta entrevista expliquen quins records tenen de la publicació des que van incorporar-se a les seves files i quines coses valoren més de treballar en un diari d’informació local. A aquests periodistes podeu veure’ls sovint amb gravadora i càmera de fotos en mà recollint tota la informació que després omple les pàgines de L'Informatiu en paper i també d'aquesta edició digital.
Com recordeu els vostres primers anys a la redacció de l’Informatiu?
Rodrigo González: Recordo que Ràdio Santa Perpètua va ser el bressol del butlletí actual, ja que va ser l’equip de periodistes que hi treballava el qui va assumir el repte de tirar endavant la publicació quinzenal. Abans la responsabilitat era de la cap de comunicació. Els primers butlletins tenien entre quatre i vuits pàgines i van iniciar un nou projecte de 24, i posteriorment 32.
Juanjo Cintas: Fa 18 anys que hi treballo i puc assegurar que les coses han canviat a millor. Millors instal·lacions per al Departament de Comunicació i una publicació de més qualitat. Al començament de l’Informatiu la presència de notícies esportives era anecdòtica. Ara, hi ha, com a mínim, dues pàgines.
Marta Hiraldo: Era el meu segon any de carrera de periodisme i vaig començar a treballar al costat del Juanjo Cintas i darrere del micro de Ràdio Santa Perpètua. Ell em va ensenyar moltes coses i recordo sentir una gran responsabilitat quan vaig incorporar-me a la redacció de l’Informatiu uns anys després. A la redacció l’aprenentatge és constant!
Què significa per a vosaltres treballar en un mitjà d’informació local?
Cesca Mejías: Els mitjans locals són el millor bressol de comunicació perquè, per una banda, tenim l’oportunitat de ser multidisplinars i per l’altra, coneixem perfectament “el terreny”, perquè les notícies són de la nostra població i les generen els nostres veïns i veïnes.
Estrella Núñez: la informació és vital per a una societat lliure i democràtica. En una societat tan globalitzada rebem molta informació, d’arreu del món, però la més propera no la rebem sinó és en un mitjà de comunicació local. L’aposta municipal per a aquest tipus d’informació no només municipal sinó local ha estat molt important ja que no hi ha cap altra mitjà local.
Què destacaríeu de l’Informatiu?
Juanjo Cintas: Crec que l’Informatiu és la millor eina per tal que la ciutadania es mantingui informada del que passa a Santa Perpètua.
Rodrigo González: A diferència d’altres butlletins, la publicació ha anat evolucionant i actualment no només ens limiten a explicar l’acció de l’Ajuntament, també informen de la crònica social, cultural i esportiva del municipi. La nostra intenció és que siguin coneixedors d’allò que passa al seu voltant i se’n sentin partícips.
Bàrbara Arco: M’encanta quan expliquem històries de perpetuencs i perpetuenques des d’un punt de vista més social, amb un estil més reportatjat. M’encanta l’espai de la contra perquè dona veu a molta gent i crec que el punt fort de l’Informatiu és el fet de que és un mitjà molt accessible. Tothom pot formar part de l’actualitat perpetuenca! Des de la redacció estem sempre oberts a fer d’altaveu!
Què és el que trobeu més interessant de la publicació?
Estrella Núñez: poques publicacions municipals tenen 32 pàgines i són quinzenals. Això dona oportunitat d’incloure pràcticament tot el que succeeix a la ciutat. El més interessant és que no cal anar a buscar-lo i les xarxes vinculades com twitter i instagram fan que estiguem connectats amb la ciutadania cada dia i no sols quinzenalment. Les entrevistes són una de les meves seccions preferides.
Alguna anècdota que vulgueu compartir?
Cesca Mejías: Destacaria les edicions dibuixades per nens i nenes del municipi amb motiu dels Dia Mundial dels Drets dels Infants, especialment la darrera que va ser íntegra! Aprofito per agrair a totes les persones que s’aturen i participen quan sortim a fer l’enquesta ciutadana, a vegades no és fàcil!
Marta Hiraldo: Recordo especialment la vegada que per error, vam sortir amb el número de l’edició equivocat... enlloc de l’Informatiu 556 vam publicar 566. D’aquesta manera no existeix l’edició 556 i tenim dues edicions amb el número 566.
Bàrbara Arco: D’anècdotes en tinc un munt dels gairebé 10 anys a la redacció, però amb el que em quedo és amb la relació amb les meves companyes, sempre disposades a ensenyar-me coses i sempre escoltant les meves propostes ben atentes!
Foto: Membres de la redacció de L'Informatiu a la seu de Comunicació / L'Informatiu