hola

El perpetuenc i membre actiu de Som Energia Josep Maria Margalida va oferir el 29 de març la xerrada Com estalviar en la factura de la llum. L’activitat s’ha programat al Centre Cívic El Vapor i s’inscriu en el marc de col·laboració entre l’Ajuntament de Santa Perpètua i Som Energia. A la conferència es va explicar com estalviar energia o la potència necessària que cal contractar.
L’administració local i la cooperativa de consum d’energia verda sense ànim de lucre organitzaren noves xerrades per diferents equipaments sobre la factura de la llum.

Com ha funcionat aquesta primera xerrada?
Molt bé. Hi ha hagut molta participació. Han preguntat moltíssim i he vist que la gent sortia contenta de la xerrada i, a més, la sala estava plena.

Quins són aquells petits consells per reduir el consum i també l'import de la factura?
El gran consell és reduir la potència contractada. No tenir més potència que la necessària ja que això ho estem pagant encara que no consumim. L'altra consell és mirar de no tenir els llums encesos perquè sí o la televisió engegada sense veure-la. Cal intentar consumir menys energia ja que això ens repercutirà en la factura, però també en el medi ambient ja que reduirem contaminació i gasos d'efecte hivernacle.

Per un habitatge mitjà de Santa Perpètua quina potencia és necessària?
La potencia mitjana al conjunt d'Espanya és de 4,6 kw/h. Amb la gent que parlo i té contractada aquesta potencia li funciona molt bé. És cert que en una casa amb una sola persona o gent amb molta consciència ambiental pot ser menys. Jo aconsello que si es té per damunt de 4,6 kw/h començar a mirar-ho perquè pot ser que sigui excessiva.

Vostè es soci de Som Energia. Com valora que l'Ajuntament de Santa Perpètua sigui soci de la cooperativa i hagi contractat l'electricitat de quatre equipaments municipals?
És molt important que l'Ajuntament s'hagi fet soci, i posteriorment, hagi contractat la llum dels quatre equipaments. Veiem que l'Ajuntament té ganes que més persones de Santa Perpètua es facin sòcies de Som Energia. Han vist que la manera de produir energia és molt sostenible i crec que el fet d'haver-nos trobat és una bona cosa. Som Energia pot ajudar a l'Ajuntament a reduir la generació de gasos d'efecte hivernacle, que estan compromesos per llei, i l'Ajuntament pot ajudar a Som Energia a tenir més socis i, per tant, més clients.

Per què animaria a la ciutadania de Santa Perpètua a fer-se sòcia de Som Energia?
La meva opinió personal, però bastant majoritària dins de la cooperativa, és qui vulgui ser soci ho ha de fer per sentiment, perquè vol millorar el planeta i no perquè li hagi de sortir l'electricitat més barata. De fet, hem de comprar energia al mercat i no podem oferir en aquest moment més barata que altres companyies. Qui vulgui ser soci que ho faci amb la consciència que no ho fa per estalviar diners sinó perquè el planeta sigui més sostenible. L'energia de la cooperativa és cent per cent verda i neta.


Foto: Josep Maria Margalida a la porta del centre Cívic El Vapor / L'Informatiu

 

 

 

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

Aleix Herrero: ''Units podem aconseguir que els nostres alumnes tirin endavant''
Aleix Herrero: ''Units podem aconseguir que els nostres alumnes tirin endavant''

Aleix Herrero és professor de l'aula oberta de l'INS Estela Ibèrica, un projecte de diversificació [ ... ]

''L'objectiu del PEC és fer de Santa Perpètua una ciutat educadora''
''L'objectiu del PEC és fer de Santa Perpètua una ciutat educadora''

Laia Monterde és consultora de L2m, Estratègies per al món públic i l'empresa i és una de les dinamitzadores [ ... ]

"Hem de ser actius i sentir-nos ocupats perquè no fer res no ens porta enlloc”

L'Associació de la Gent Gran i Pensionistes de Santa Perpètua celebra aquest any els seus deu anys. [ ... ]