El Ple de la Corporació Local de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda aprovarà aquesta tarda l'elaboració del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) que es realitzarà amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. L'objectiu és, a través d'un procés de participació ciutadana, dissenyar les accions per tal que Santa Perpètua esdevingui una ciutat educadora, en tots els seus àmbits.
El PEC entén l'educació com un procés permanent d'aprenentatge i, per aquest motiu, va més enllà de l'escola. La proposta d'inici d'elaboració del PEC es va presentar el 19 de gener a tots els membres de la Corporació i dimarts al Consell Escolar Municipal.
Aquest punt es tractarà a la sessió plenària ordinària del mes de gener que començarà a les 19 hores i serà retransmès en directe per Ràdio Santa Perpètua. L'ordre del dia també inclou una declaració de serveis essencials 2016, l'aprovació inicial del Pla estratègic de subvencions i un acord de modificació de les retribucions del personal eventual. La CUP, PCCA i ERC han mostrat públicament el seu desacord amb aquest punt ja que representaria un increment d'entre el 20 i el 25 % del sou d'aquests treballadors eventuals.
Rebuig a la transfòbia
A l'inici del ple es llegirà una declaració de la Junta de Portaveus contra las transfòbia i per expressar el condol per la mort de l'Alan Montoliu. La junta de portaveus manifestarà així el rebuig a la transfòbia latent a la nostra societat i condemnarà tota discriminació per raó d'identitat de gènere. L'Ajuntament, en aquesta declaració, es compromet a desplegar i fer complir la Llei de drets de les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals i per a l’eradicació de l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia, així com a fer valer el dret a la identitat sexual en l’àmbit educatiu, dotant els centres dels recursos necessaris per lluitar contra la LGTBIfòbia i prevenir els casos d’assetjament escolar. També instarà la Generalitat de Catalunya a aprovar el reglament que desplegui la Llei de drets de les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals i per a l’eradicació de l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia i instar les institucions corresponents a l’impuls d’una Llei per la Identitat de Gènere, amb l’objectiu de facilitar i agilitzar els procediments de canvi de nom i sexe en els documents i certificats oficials, d’abolir els tractaments mèdics obligatoris i el diagnòstic de salut mental com a requisit pel reconeixement de la identitat de gènere. Així com també reconèixer el dret de les persones menors d’edat a la identitat sexual.
Rebuig al Pla Hidrològic
D'altra banda, tot els grups municipals presenten al ple una proposició de rebuig a l’aprovació definitiva del Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre que va tenir lloc en Consell de Ministres el passat 8 de gener de 2016 i de suport a les accions, iniciatives i mobilitzacions socials que es facin contra aquest Pla. L'Ajuntament donarà suport a les accions que es presentin davant la Comissió Europea i altres organismes de caràcter estatal i internacional amb l’objectiu de defensar els cabals ecològics aprovats per la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre i demanarà a la Comissió de Medi Ambient europea que vetlli per l’adequació i el compliment del Pla Hidrològic de Conca de l’Ebre a les directives europees d’Aigua, Aus i Hàbitats.
Foto: Imatge d'arxiu d'un Ple municipal d'aquest mandat / L'Informatiu