El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha adjudicat per 744.150 euros el contracte de serveis per a la redacció de l'estudi informatiu de la nova connexió ferroviària de Rodalies entre el Vallès Occidental y el Vallès Oriental a la empresa TPF Getinsa Euroestudios SL, segons s'ha anunciat en la Plataforma de Contratación del Estado. El termini de redacció de l' estudi és de 30 mesos, segons ha informat el ministeri en un comunicat.
Aquest estudi consisteix en la definició i l'anàlisi de les alternatives tècniques que es puguin plantejar per establir una nova connexió de Rodalies entre les línies Barcelona-Sabadell-Terrassa (R-4) i la línia Papiol-Mollet (R-8), que compta amb l'estació Santa Perpètua-Riera de Caldes . Així mateix, el contracte inclou la realització d'un estudi de viabilitat d'una nova estació de la línia R8 de Rodalies a Ripollet.
La connexió de la R-4 i R-8 de rodalies permetria viatjar en tren entre Santa Perpètua i Sabadell o Terrassa.
Aquesta actuació s'emmarca al Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030, un document que recull una sèrie d'actuacions per transformar la infraestructura ferroviària i el material rodant amb per donar resposta a les necessitats d'una creixent demanda de la xarxa de Rodalies.
L'abast de l'Estudi Informatiu a redactar serà el necessari per servir de base als processos d'informació pública i d'audiència a les administracions (o informació oficial) establerts a la legislació ferroviària vigent i a la legislació ambiental. Així mateix, per complir la legislació vigent, el contracte inclourà la redacció d'un estudi de viabilitat de l'actuació.
El contracte inclourà la prestació de Serveis d'Enginyeria (consultoria i assistència) per a la realització dels tràmits d'informació pública i audiència esmentats a les administracions, anàlisis d'al·legacions i obtenció, si escau, de la Declaració d'Impacte Ambiental, fins a l'aprovació definitiva de l'estudi informatiu.
L'actuació respon als objectius de l'Estratègia de Mobilitat Sostenible, Segura i Connectada 2030 i a les necessitats de mobilitat quotidiana de la ciutadania per mitjà de modes de transport sostenible, des del punt de vista social, econòmic i mediambiental .