Santa Perpètua està en disposició d'iniciar al Pla Educatiu d'Entorn després de rebre la subvenció de la Generalitat de Catalunya que permetrà la contractació de la persona coordinadora i dels primers tallers educatius. L'Ajuntament de Santa Perpètua ha signat el conveni amb l'administració autonòmica per al desenvolupament del Pla Educatiu d'Entorn i aquesta signatura ha implicat la recepció de recursos econòmics, 65.000 euros, que permetran posar en marxa aquest projecte.
El Pla Educatiu d’Entorn té per objectiu aconseguir l’èxit educatiu donant continuïtat entre la vida a l’escola i la vida fora de l’escola, vinculant l’educació formal i la no formal, generant connexions entre un context i altre. L’acció del Pla Educatiu d’Entorn (PEE) se centra en la franja dels 0 als 20 anys per tal de garantir els joves la finalització amb èxit dels estudis post obligatoris o de la seva inserció al món laboral. El desenvolupament és a través d’una metodologia d’interconnexió i coordinació amb els centres educatius per tal que s’obrin a l’entorn, alhora que l’entorn pren consciència del seu potencial educador.
Els objectius principals del PEE volen posar l'accent en la xarxa i l'acció comunitària i cercar en la metodologia de treball i aprenentatge en xarxa una oportunitat de redefinir els processos d’ensenyament-aprenentatge dels centres educatius.
La dotació econòmica aportada per la Generalitat a través de la signatura del conveni inclou partides per a tallers educatius i la majoria de la partida va destinada a la contractació de la persona que coordinarà a Santa Perpètua aquest nou pla, segons ha detallat la regidora d'Educació, Ana Bajo, que ha expressat que el Pla Educatiu d'Entorn suposa un benefici per a tota la ciutat, però especialment per als centres d'alta complexitat que hi ha a la localitat perquè correspon una dotació extraordinària. A Santa Perpètua són centres d'alta complexitat l'Escola Bernat de Mogoda, l'Institut Rovira-Forns i l'Institut Escola Santiga.
La regidora d'Educació ha explicat que el Pla Educatiu d'Entorn està molt enfocat a lleure i esports i "es podran fer activitats gratuïtes obertes en igualtat de condicions i amb les mateixes oportunitats per als infants". Ana Bajo ha subratllat que amb aquest conveni s'aconsegueixen més recursos per dur a terme activitats més enllà de la formació reglada.
El Centre de Recursos Pedagògics ja té assignada a Santa Perpètua la persona que serà la referent LIC (llengua, interculturalitat i cohesió social) d'aquest Pla Educatiu d'Entorn. La regidora Ana Bajo ha afirmat que ara és l'inici d'aquest projecte de lleure i esports amb el català com a llengua vehicular destinada a totes les persones de 0 a 20 anys del municipi.
L'Ajuntament de Santa Perpètua ha signat el conveni amb la Generalitat de Catalunya per al desenvolupament del Pla Educatiu d'Entorn, tal i com es va decidir pel Ple de la Corporació del mes de juliol i ara està en disposició d'iniciar el Pla. Els responsables municipals van presentar el PEE als equips directius dels centres educatius en un acte que va tenir lloc el 16 de novembre a la Sala de Plens.
Foto: Presentació del Pla educatiu d'entorn / L'Informatiu