L’Institut Andreu Nin d’El Vendrell es va proclamar dissabte 27 de maig guanyador de la desena edició de l’ElectroCatFP. L’equip del Baix Penedès va ser el millor de les proves celebrades al Recinte Firal i va aconseguir la victòria en aquest certamen de vehicles elèctrics que organitza l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda. L’equip de l’Andreu Nin, no només va guanyar aquesta edició de l'ElectroCatFP, també es van emportar els premis al millor projecte, acceleració en recta i eficiència energètica.
Van completar el podi de l’ElectroCatFP 2023 el Centre Tècnic Vallès, de Les Franqueses, que va aconseguir la segona plaça; mentre que l’Institut Castellarnau, de Sabadell, que defensava títol, va obtenir la tercera posició. Aquest equip també va assolir el guardó de major nombre de voltes al circuit.
Per la seva part, el Centre d’Estudis Roca, de Barcelona, va rebre els premis d’innovació i de disseny tècnic i estètica, mentre que l’Escola Municipal del Treball, de Granollers, va obtenir el Premi Comunicació.
Nou equips formats per alumnat de formació professional d’automoció van participar finalment a la prova al Recinte Firal i van fer rodar els prototips que han treballat durant el curs. Es tracta dels instituts Castellarnau, de Sabadell; Palau Ausit, de Ripollet; Andreu Nin, d’El Vendrell; La Guineueta, de Barcelona; l’Escola Municipal del Treball, de Granollers; el Centre d’Estudis Roca, de Barcelona; el Centre Tècnic del Vallès, de Les Franqueses del Vallès; i el Centro Integrado de F.P Número Uno, de Santander.
Durant la celebració de la prova al Recinte Firal, també s’hi van celebrar activitats paral·leles, com una gran pista d’Scalèxtric i un circuit on provar patinets elèctrics, organitzat per l’empresa Sabway de Santa Perpètua.
Lola García, pilot de l’equip de l’Institut Andreu Nin, d’El Vendrell, es mostrava dissabte molt emocionada pel guardó i detallava que la clau de l’èxit havia estat “fer molt equip, tenir moltes ganes de treballar i de guanyar, i molt d’amor entre nosaltres”. La pilot va valorar l’experiència com a dona i va assegurar que “en un món tan masculinitzat, veure que jo també puc córrer i fer aquestes coses, anima molt i m’agradaria que més dones s’animessin i fessin pinya, que només puguin perseguir els seus somnis i res més”. Lola Garcia va manifestar que des que van començar a idear el vehicle, al mes de setembre, el procés ha estat difícil però l’equip està molt satisfet amb el resultat. “Ha estat molt dur, però al final ha passat quasi un any i veure el que hem fet, que ha funcionat, estem molt orgullosos de la feina feta”, va concloure.
Per la seva part, el regidor de Desenvolupament Local en funcions, Sergi Hernández, es mostrava satisfet de com s’havia desenvolupat aquesta desena edició. “Ha anat molt bé, tenim l’experiència de deu edicions i tot i que he hagut de readaptar una mica el traçat per les obres del CUAP, tot ha anat molt i la gent ha sortit molt contenta de la jornada d’avui”, va manifestar. Hernández va voler destacar la participació “cada vegada més gran de dones” i va valorar la presència d’equips d’arreu de Catalunya i enguany fins i tot de fora, com va ser l’equip del Centro Integrado de F.P Número Uno de Santander. “Aquest projecte ens entusiasma, és un esdeveniment festiu que plasma un projecte de ciutat d’aposta per la mobilitat sostenible, en el qual interpel·lem la formació en un nou paradigma de mobilitat i també de l’automoció elèctrica”, va concloure.
L’ElectroCatFP està impulsat per l’Ajuntament de Santa Perpètua en el marc del projecte de Mobilitat Sostenible i Vehicle Elèctric de l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes (AMERC). El certamen ha comptat enguany amb la col·laboració de sis patrocinadors: CIM UPC, Karting Kardedeu, Gremi de Mobilitat, Tecnobee, La Perpetuenca, Tempel, Mavilor i Sabway Santa Perpètua.
Foto: Participants a la desena edició de l'ElectroCatFP / Ajuntament