La CONFAVC i l’Ajuntament de Santa Perpètua van presentar aquest dijous 12 de gener el projecte social A-porta que ja ha començat a fer les primeres visites als habitatges de Can Folguera. A-porta és una iniciativa social dinamitzada per set dones del barri, les picaportes, que treballaran porta a porta per generar una nova dinàmica comunitària.
El projecte ofereix al veïnat suport, consells i recursos a través de les picaportes, que han estat preparades i formades, sobre aquells aspectes que poden millorar la qualitat de vida del veïnat, especialment en aspectes com la vulnerabilitat energètica, l’accés a drets socials, la cerca de feina, els recursos del barri, la gestió de residus, la convivència i el civisme o l’acompanyament a la gent gran, entre d’altres.
Les picaportes visitaran fins al 31 d’abril els cinc-cents habitatges de Can Folguera per donar aquesta informació i garantir que qualsevol persona del barri pugui tenir accés a informacions útils i als serveis disponibles al territori. Un altre dels objectius de l’A-porta és trencar l’aïllament de persones vulnerables i fer xarxa comunitària. L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va manifestar durant la presentació que «no podem permetre que cap persona del barri se senti aïllada» i va manifestar que el projecte «és una oportunitat de fer xarxa i comunitat al barri de Can Folguera». A-porta és un projecte de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) i la cooperativa Ser Barri, que impulsen projectes de l’economia social i solidària que impliquin al veïnat dels barris i responguin a les seves necessitats.
L’A-Porta compta amb la col·laboració de l’Obra Social La Caixa i de l’empresa CASSA. La presentació del projecte va tenir lloc ahir al Centre Cívic Can Folguera amb la presència de l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, cinc de les set picaportes, el director de clients i participació de CASSA Josep Escartín, el president de la CONFAVC Jordi Giró i representants d’entitats del municipi.
Per la seva part, el president de la CONFAVC, Jordi Giró, va expressar que cada projecte A-Porta que comença és un gran repte que comença amb l’objectiu de connectar a les persones, acompanyar-les per tal de crear una xarxa comunitària. A més, va expressar que espera que l’obertura de portes del projecte aconsegueixi un alt percentatge «per tal que ningú no visqui de manera aïllada» i «activar a les persones en l’enfortiment del teixit veïnal».
Foto: L'alcaldessa amb el president de la CONFAVC, el director de clients de CASSA, Josep Escartin i les persones picaportes / L'Informatiu