hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua organitza diverses activitats per commemorar el Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones que se celebra el 28 de maig. La programació començarà el dia 29 al Centre Cívic Mas Costa (18h) amb una xerrada sobre l’endometriosi, que organitza la Regidoria de Salut Pública.

La xerrada estarà dinamitzada per la doctora Raquel Tomàs, que ja ha realitzat altres ponències al municipi sobre salut amb molt bona acceptació dels assistents. L’endometriosis és una malaltia crònica en la qual l’endometri, que és el teixit que recobreix l’interior de l’úter, creix i s’implanta fora de la cavitat original. Acostuma a afectar el peritoneu pelvià, els ovaris, les trompes de Fal·lopi i la resta de la regió pelviana, incloent-hi l’intestí, la bufeta i el recte.

A més, del 29 de maig al 10 de juny, la Regidoria de Cooperació presenta al Centre Cívic de Can Folguera l’exposició Drawing 4 Equality. Desafiant els rols de gènere a les dues ribes de la Mediterrània, en el marc del projecte Dones que Transformem de la Diputació de Barcelona. La mostra integra una vintena d’il·lustracions seleccionades de més de 200 artistes de 30 països amb la intenció d’enderrocar les barreres i estereotips de gènere i visibilitzar les desigualtats de gènere presents en la societat a través de l’art i el feminisme.

Per últim, el dissabte 1 de juny a les 9.30 h, la Regidoria d’Igualtat i Drets Civils organitzarà una nova edició de la passejada de Salut per les dones. L’activitat està oberta a tota la ciutadania. La sortida tindrà lloc al Pavelló d’Esports i el recorregut és de 7 quilòmetres aproximadament. Les persones participants rebran una bossa commemorativa.

L’objectiu d’aquesta programació és fer difusió de l’estat de salut de les dones, de les seves necessitats i demandes i del compromís de les administracions per donar-hi resposta.

L’origen d’aquesta commemoració es remunta a l’any 1987, quan en una reunió de la Xarxa Mundial de Dones pels Drets Reproductius que es va tenir lloc a Costa Rica, la Xarxa de Salut de les Dones Llatinoamericanes i del Carib va proposar la creació d’un Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones

Publicat l’informe d’indicadors de Salut 2023

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha posat a l’abast de la ciutadania l’informe d’indicadors de Salut de 2023 a staperpetua.cat. El document ha estat el·laborat per la Diputació de Barcelona i dona informació sobre l’evolució de la població, la salut sexual i reproductiva, la morbiditat o la salut mental i benestar emocional, entre d’altres.

Al 2021, la població empadronada a Santa Perpètua era de 26.033 habitants (50% homes i 50% dones). Els indicadors mostren un envelliment progressiu de la població i estima que el 2033 el 22% de la població tindrà més de 65 anys. En dones, l’esperança de vida és significativament superior el que comporta que hi hagi un fenomen de feminització en la població de 65 anys i més, que s’accentua en els majors de 85 anys i més. En ingressos hospitalaris, al 2021 es van comptabilitzar 2.194 (1.136 dones i 1.058 homes). L’edat mitjana dels pacients ingressats va ser de 62,2 anys en el cas de les dones, i de 61,8 anys en homes. Les principals causes d’hospitalització en dones van ser van ser malalties de l’aparell circulatori, embaràs, part i puerperi o altres lesions.


Foto: La programació inclou una passejada / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Síndic de Greuges rep dues queixes i cinc consultes en la seva atenció telemàtica a Santa Perpètua
12 Jun 2024 11:07 - RedaccióEl Síndic de Greuges rep dues queixes i cinc consultes en la seva atenció telemàtica a Santa Perpètua

El Síndic de Greuges ha rebut un total de set trucades o videotrucades en la seva atenció telemàtica [ ... ]

Més de 90 persones donen sang en el marc d'un projecte de l'Escola Tabor
12 Jun 2024 10:05 - RedaccióMés de 90 persones donen sang en el marc d'un projecte de l'Escola Tabor

Un total de 91 persones van donar sang i 4 persones van poder donar plasma en el marc del projecte "Una [ ... ]

La Nau de Serveis Municipals de la Creueta disposa d'una coberta fotovoltaica
12 Jun 2024 09:55 - RedaccióLa Nau de Serveis Municipals de la Creueta disposa d'una coberta fotovoltaica

Els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica a la coberta de la Nau de Serveis Municipals [ ... ]