hola

La propera setmana començarà la prova pilot de la zona taronja en l’aparcament del carrer de València que permetrà l’estacionament gratuït per un espai de fins a dotze hores i que estarà regulat amb l’aplicació Parkunload, la mateixa de la zona vermella. Durant aquesta setmana s’han iniciat els treballs de senyalització de les 101 places que es destinaran a aquesta zona taronja amb l’objectiu d’incrementar la rotació de vehicles en aquest espai, segons ha destacat el regidor de Mobilitat, Transport, Via Pública i Accessibilitat, Albert Bonàs, que afegeix que “amb aquesta actuació es cobreix els horaris laborals de persones que poden necessitar aquests tipus d’aparcament”. La regidoria ha informat que al carrer de Mossèn Camil Rosell, al costat de l’aparcament dissuasiu, la zona vermella es convertirà en dotze places de zona taronja i en un nou espai reservat per aparcament de bus ja sigui de servei escolar o d’entitats.

El regidor de Mobilitat recorda que fa temps que es treballa en aquesta prova pilot que ara es posarà en marxa amb l’objectiu de “trobar un espai per a les jornades laborals del treballadors i comerços que no troben lloc per aparcar”. La zona taronja funcionarà de dilluns a divendres laborables en horari de 8 del matí a 20 de la tarda, i els dissabtes de 8 a 14 hores. Les persones que estacionin els vehicles en aquestes places de color taronja hauran d’utilitzar l’aplicatiu Parkunload per obtenir el tiquet digital vàlid.

Amb la nova distribució també es guanyarà una trentena de places d’aparcament per a turismes ja que s’habilitaran nous espais i es suprimiran places destinades a motocicletes. Ara hi ha 22 places i quedaran cinc ja que no és un lloc que els motoristes utilitzin, segons explica Albert Bonàs. La zona d’aparcament gratuïta i sense limitació horària es manté amb dotze places per a furgonetes i 88 places per a turismes, totes elles amb un màxim d’aparcament de set dies. En aquest sentit Bonàs assenyala que ”hem detectat la presència de vehicles que estacionen durant molt de temps, alguns inclús durant tres mesos”

L’aparcament del carrer de València es va posar en marxa al juny de l’any 2022 amb 178 places, sis d’elles de mobilitat reduïda, 22 per a motos i 13 d’aparcaments per a vehicles tipus furgoneta. L’octubre de 2023 tretze d’aquestes places es van convertir en zona vermella més onze addicionals al carrer de Mossèn Camil Rosell. Amb la nova distribució aquest aparcament disposarà de 218 places d’estacionament, amb 101 places amb limitació horària de dotze hores i la resta de set dies.


Foto: Aparcament del carrer de València / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Síndic de Greuges rep dues queixes i cinc consultes en la seva atenció telemàtica a Santa Perpètua
12 Jun 2024 11:07 - RedaccióEl Síndic de Greuges rep dues queixes i cinc consultes en la seva atenció telemàtica a Santa Perpètua

El Síndic de Greuges ha rebut un total de set trucades o videotrucades en la seva atenció telemàtica [ ... ]

Més de 90 persones donen sang en el marc d'un projecte de l'Escola Tabor
12 Jun 2024 10:05 - RedaccióMés de 90 persones donen sang en el marc d'un projecte de l'Escola Tabor

Un total de 91 persones van donar sang i 4 persones van poder donar plasma en el marc del projecte "Una [ ... ]

La Nau de Serveis Municipals de la Creueta disposa d'una coberta fotovoltaica
12 Jun 2024 09:55 - RedaccióLa Nau de Serveis Municipals de la Creueta disposa d'una coberta fotovoltaica

Els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica a la coberta de la Nau de Serveis Municipals [ ... ]