hola

El pla de treball de 2024 de l'Ajuntament de Santa Perpètua pel que fa a cooperació seguirà la temàtica de la defensa dels Drets Humans. Aquesta va ser una decisió consensuada en el Consell Municipal de Cooperació que es va reunir el 28 de febrer per primera vegada en aquest mandat.

El Consell Municipal de Cooperació és un òrgan consultiu de l'Ajuntament que té per objectiu promoure la participació de la ciutadania especialment implicada en assumptes del municipi relacionats amb l’àmbit de la solidaritat internacional i de la cooperació al desenvolupament, mitjançant el debat, en tot allò que es refereix als temes, activitats i programes municipals que pugui dur a terme l’Ajuntament en aquest àmbit. Aquest mandat, l'Ajuntament ha decidit obrir la participació en el Consell i s'ha convidat a entitats locals d'altres àmbits. A la convocatòria han pres part el Centres Excursionista Santa Perpètua, l'Associació de Gent Gran i Pensionistes: Casal d'Avis, l'AFA de l'IE Santiga i l'ONG Haribala.

El regidor de Cooperació i Drets Humans, Sergi Hernández, ha explicat que l'eix que aquest any vertebrarà les activitats i accions de la Regidoria i que s'ha consensuat amb les entitats representades al Consell Municipal són els Drets Humans i la seva defensa. Hernández considera que es poden dirigir accions socials, culturals i educatives sobre aquesta matèria que se sumen a les que ja duen a terme les ONG amb els seus projectes. "Posar en valor els drets humans" és el gran objectiu de la Regidoria de Cooperació que està treballant en l'organització d'una gran festa el 18 de desembre coincidint amb el Dia Internacional dels Drets Humans i de la persona migrada. Sergi Hernández ha avançat que serà una festa cultural i social per inaugurar la Porxada dels Drets Humans.

El regidor de Cooperació i Drets Humans, Sergi Hernández, ha expressat que el Consell Municipal s'ha obert a la participació d'altres entitats locals que "poden desenvolupar polítiques del seu àmbit que estiguin relacionades amb la justícia social, els drets humans, la sostenibilitat mediambiental i la preservació del planeta"

En el Ple d'avui es porten a aprovació dues mocions una relacionada amb el poble sahrauí i l'altra sobre la població palestina. El regidor de Cooperació i Drets Humans ha informat que el Consell Municipal va decidir ahir instar l'Ajuntament a que faci una nova aportació d'emergència a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per a ajuda a Gaza. Sergi Hernández ha titllat de "genocidi" el que està patint el poble palestí.


Foto: 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]