hola

A partir d’aquest dilluns 26 de febrer serà obligatori el tiquet digital gratuït amb l’aplicació mòbil Parkunload per estacionar a la zona vermella de Santa Perpètua i no es podrà utilitzar el rellotge o els indicatius d’arribada.

Finalitza així el període de convivència amb l’app que ha estat vigent des del 6 de novembre quan va entrar en funcionament aquest nou sistema destinat a incrementar la rotació per millorar la disponibilitat de places i afavorir el comerç local. El Consistori ha explicat que s’estudiarà els casos de les persones vulnerables digitals que no disposin d’smartphone i presentin instància acreditativa.

El regidor de Mobilitat i Via Pública, Albert Bonàs, ha destacat que des que es va posar en marxa aquest sistema el 6 de novembre s’ha detectat “una major rotació de vehicles en la zona vermella” i ha afegit que “s’observen més places lliures” el que permet que un major número de persones es pugui beneficiar de l’avantatge de poder estacionar el vehicle per realitzar les seves gestions.

L’edil ha indicat que d’aquí un temps es podria reestructurar aquesta zona vermella ja que amb l’aplicatiu es coneixeran aspectes com el nombre de vehicles que aparquen, els temps d’estacionament o les zones amb més demanda. Bonàs també ha recordat que està en estudi la creació de places de zona taronja a l’aparcament del carrer de València, que permetrà l’estacionament de fins a 12 hores.

Amb el nou aplicatiu es pot treure gratuïtament un tiquet electrònic que substitueix els actuals rellotges i els discos horaris i alhora permet conèixer les places d’estacionament disponibles.

Des del 6 de novembre i fins al 19 de febrer, l’app de la zona vermella ha registrat 4.877 usuaris i 29.343 estacionaments amb una mitjana de temps d’aparcament de 54 minuts i 42 segons, segons dades de la Regidoria de Mobilitat, Transport i Via Pública.

Santa Perpètua disposa en el nucli urbà de 9.750 places d’aparcament i d’aquestes 303 són de zona vermella. Estan ubicades al passeig de la Florida (46 places), Rambla (41), carrer de Genís Sala (39), avinguda de l’Onze de Setembre (35), aparcament Supeco (29), plaça Nova ( 26), avinguda de Jacint Verdaguer (24), carrer de mossèn Camil Rosell (23), avinguda de Santiga (16), carrer de Prat de la Riba (14) i passatge de Ramon Miró (10).

Els vehicles poden estacionar un màxim de 90 minuts en zona vermella. L’horari d’aquest estacionament és de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i de 17 a 20 hores i els dissabtes de 9 a 14 hores.

Per començar a utilitzar l’App cal descarregar-se l’aplicació Parkunload que està disponible a App Store o Google Play o llegint el codi QR que es troba al senyal de la zona. Posteriorment cal registrar-se amb un número de telèfon i es rep un codi de validació per SMS i per últim, registrar el vehicle. Aquest pas només s’ha de fer un cop. Després cada vegada que s’estacioni cal obrir l’App que detectarà automàticament la zona, cal prémer iniciar l’estacionament per obtenir el tiquet digital i quan es deixi la zona vermella finalitzar per registrar la marxa del vehicle.

La Regidoria de Mobilitat i Via Pública ha informat que aquelles persones vulnerables digitals que no disposin de smartphone i vulguin estacionar a la zona vermella hauran de presentar una instància a l’Ajuntament i un cop estudiat i aprovat el seu cas formaran part d’un registre de la Policia Local. Aquestes persones quan estacionin el seu vehicle a la zona vermella hauran d’avisar als agents.

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha programat les dues darreres sessions informatives per explicar el nou sistema de control d’aparcament a les places d’estacionament regulat. Una de les reunions serà avui, a les 19.15 hores, al Centre Cívic La Creueta i l’altra serà el 27 de febrer, a les 19 hores, al Centre Cívic Can Taió.

Zones DUM

D’altra banda, l’Ajuntament també ha impulsat la transformació digital de l’estacionament en zones de càrrega i descàrrega . Els camions, furgonetes i vehicles autoritzats disposen de 30 minuts en aquestes places i també han de descarregar-se l’aplicació Parkunload i obtenir el tiquet digital. Durant aquest període la zona de càrrega i descàrrega ha registrat 517 usuaris únics i 1.322 estacionaments amb una mitjana de temps d’aparcament de 22 minuts i 31 segons, segons dades de la Regidoria de Mobilitat, Transport i Via Pública.

Santa Perpètua disposa d’una desena de zones Distribució Urbana de Mercaderies (DUM) amb un total de 60 places.


Foto: Senyal de zona vermella amb la informació de la nova aplicació / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]