hola

Les obres d'instal·lació d’una planta fotovoltaica a la coberta de la Nau de Serveis Municipals de La Creueta, al carrer de la Indústria, començaran en breu, segons ha informat el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández.

La Diputació de Barcelona a través del programa Renovables 2030 destina a aquest projecte més de 400.000 euros. L'actuació ha inclòs el reforç estructural i el canvi de coberta de fibrociment d'aquesta nau municipal, uns treballs que van finalitzar el mes d’agost. Aquest projecte permetrà "consolidar el nostre Ajuntament com a referent entorn a les energies renovables", "generar una comunitat energètica de més de 250 famílies" incloent la resta d'instal·lacions fotovoltaiques municipals i "aconseguir aquesta autonomia total energètica de les instal·lacions municipals", segons ha expressat l'edil.

La instal·lació fotovoltaica d’autoconsum a la coberta d’aquesta nau disposarà de 224 mòduls fotovoltaics, i permetrà continuar amb la creació de comunitats energètiques que se sumarà a les de les escoles Bernat de Mogoda, La Florida i Porxada dels Drets Humans. La instal·lació fotovoltaica es connectarà a través d’un comptador bidireccional a la xarxa de distribució i donarà servei a diferents consums a part de la Nau.

En els darrers anys, la Diputació, des de l’Àrea d’Acció Climàtica, ha fet una aportació econòmica a l'Ajuntament de Santa Perpètua d’1,6 milions d’euros, que han servit per a la posada en marxa d’instal·lacions fotovoltaiques a punts com la pèrgola de l'aparcament del complex de la Granja Soldevila, o les escoles Bernat de Mogoda i La Florida.

El diputat d’Acció Climàtica i Transició Energètica de la Diputació de Barcelona, Marc Serra, ha visitat aquest dijous Santa Perpètua, on s’ha reunit amb l’alcaldessa , Isabel Garcia,; el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández; i la regidora de Medi Ambient, Jésica Jiménez, per conèixer de primera ma diversos projectes municipals en l'àmbit de la transició energètica i els residus. Serra va manifestar que "Santa Perpètua és un referent pel que fa a la transició energètica amb una aposta molt forta pel que fa a l'autoconsum compartit, amb un model innovador que pot ser referent per altres ajuntaments de l'entorn" i va afegir que “avancem cap a un model energètic 100% renovable i descentralitzat, on els municipis seran una peça clau de la transició energètica”

Renovables 2030 és un programa de la Diputació de Barcelona que té com a objectiu implantar les energies renovables i les comunitats energètiques als municipis de la província de Barcelona per avançar cap a una economia menys vinculada a les emissions de carboni i menys dependent de les importacions. En els darrers tres anys, la diputació ha finançat projectes als municipis per valor de 120 milions d’euros, esdevenint l’administració pública de Catalunya que més ha invertit en energies renovables, segons ha destacat l'ens en un comunicat.

L’alcaldessa de Santa Perpètua va agrair a la Diputació de Barcelona el contacte fluid amb la corporació i el seu suport als municipis de la província.En aquest sentit va afirmar que "trepitgen el territori, vénen a veure les experiències, aprenent mutuament i podem treballar de manera col·laborativa".

Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient, Jésica Jiménez, va reiterar el compromís de posar en marxa aquest exercici el nou model de recollida de residus i va afirmar que "aquest any serà clau en el residus, però hi ha molts més aspectes a treballar des del medi ambient".

Després de la reunió, tant Marc Serra com Isabel Garcia, acompanyats de la regidora de Desenvolupament Local, Laura Oliver, van visitar dues empreses del municipi: Vega Chargers, una startup de carregadors per a vehicles elèctrics, i Terrepower, una filial de l’americana BBB Industries que dona una segona vida a les bateries de cotxes quan ja no funcionen per reutilitzar-les en instal·lacions solars a edificis.


Foto: El diputat Marc Serra va visitar ahir Santa Perpètua acompanyat de diversos representants de la Corporació / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]