hola

Mossèn Ramon Buxarrais va presidir aquest dimarts 12 de desembre una missa a l'església de Santa Perpètua coincidint amb el seu 94è aniversari. Molts ciutadans van assistir a l'ofici religiós i van poder conversar i felicitar a Mn Buxarrais, que va néixer al nostre municipi el 12 de desembre de 1929. Aquest mes de desembre també es compleix l'aniversari del seu ordenament com a sacerdot que va ser el 17 de desembre de 1955 a Barcelona i la diada de Sant Esteve va celebrar la seva primera missa solemne a Santa Perpètua de Mogoda. Mossèn Buxarrais ha exercit com a sacerdot en el bisbat de Barcelona i ha estat missioner a Xile. Essent rector de Granollers, va ser nomenat bisbe de Zamora, entre 1971 i 1973, i bisbe de Màlaga de 1973 a 1991. Després de 18 anys al capdavant de la diòcesi, el 1991 va renunciar al càrrec, i va marxar a Melilla per exercir de capellà. A Màlaga va escriure sobre els excessos de les festes de societat de la Jet set de Marbella i va tenir gran difusió una homilia on denunciava i desqualificava a aquella gent pel seu malbaratament, dient que “les rialles dels rics semblen ofegar els crits dels pobres”, segons expliquen els Amics de Mossèn Buxarrais en un escrit. A Melilla es va retirar a un centre assistencial , confiat a les Filles de la Caritat. A la residència hi vivien 140 ancians i 115 infants. Allà comença també la tasca de visitar les presons i ajudar tant com li és possible als més humils. Està obert a rebre col·laboracions i la seva tasca humanitària el fa anar sovint al mateix Marroc. L'Ajuntament de Santa Perpètua a través de la Regidoria de Cooperació va col·laborar amb diversos projectes solidaris.

Mossèn Ramon Buxarrais explicava que es trobava "molt bé" a Santa Perpètua acompanyat d'amics i vaexpressar que tenia "molts records de Santa Perpètua".Buxarrais va recordar que va estar més de 26 anys col·laboran amb les fillles de la Caritat a Melilla, un dels projectes en el que va participar l'Ajuntament.

Els Amics de Mn Buxarrais afirmen que "no cal dir que és ben conegut i molt estimat per la gent de Santa Perpètua. Tot i la seva voluntat d’exercir i residir en llocs ben apartats, sempre ha conservat i estimat les seves arrels. Ha estat proper a la seva família i és amic dels amics i coneguts del nostre poble. El seu testimoniatge és molt valorat i estimat per tothom qui el coneix".


Foto: Al finalitzar l'acte els amics de Mossèn Ramon Buxarrais es van fer una foto de família / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La propera setmana s'inicia la prova pilot de la zona taronja a l’aparcament del carrer de València
24 Maig 2024 12:15 - RedaccióLa propera setmana s'inicia la prova pilot de la zona taronja a l’aparcament del carrer de València

La propera setmana començarà la prova pilot de la zona taronja en l’aparcament del carrer de València [ ... ]

El Casal Popular inaugura la seva seu amb diverses activitats
24 Maig 2024 11:38 - RedaccióEl Casal Popular inaugura la seva seu amb diverses activitats

El Casal Popular Pit Roig inaugura la seva nova seu situada a la plaça de l’Església amb activitats [ ... ]

Catorze equips posen a prova el seu prototip de vehicle elèctric al circuit del parc Central
24 Maig 2024 09:19 - RedaccióCatorze equips posen a prova el seu prototip de vehicle elèctric al circuit del parc Central

Catorze equips formats per alumnat de cicles formatius del grau superior d’automoció d’arreu de [ ... ]