hola

Santa Perpètua de Mogoda ha commemorat el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional amb una actuació cultural gràcies a l'Escola Municipal de les Arts (EMA) i l'Associació Junts per la Diversitat. L'acte va tenir lloc el 2 de desembre en el marc de la Fira de Nadal.

Famílies de persones amb diversitat funcional van aprofitar l'acte commemoratiu per fer palesa la seva disconformitat amb el fet que no disposen de servei de transport adaptat als centre ocupacionals i per reclamar solucions. Un grup de famílies van estendre una pancarta que deia "Ajuntament volem recuperar el transport adaptat" i van lluir cartells amb el lema "Transport adaptat ja".

Aquesta situació es ve donant des del mes d'abril quan l'empresa que estava prestant el servei va renunciar a la pròrroga del contracte. L'Ajuntament de Santa Perpètua ha convocat fins a quatre licitacions, però totes han quedat desertes. Aquesta és una problemàtica que tenen, com a mínim, altres tretze municipis vallesans, segons ha explicat la Regidoria de Serveis Socials. L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va explicar durant l'acte que s'hauria de treballar de manera conjunta per fer força a les administracions competents per tal que el transport adaptat als centres ocupacionals sigui obligatori, cosa que actualment no ho és.

La regidora de Serveis Socials, Ana Bajo, creu que "les persones amb diversitat funcional s'han d'incloure dins de les activitats normalitzades" i considera que l'objectiu inicial de "visibilitzar aquest col·lectiu s'ha assolit emmarcant l'acte commemoratiu en la Fira de Nadal".

Bajo ha detallat que la problemàtica del servei de transport adaptat als centres ocupacionals de persones amb diversitat funcional està generalitzada perquè els ajuntaments no troben empreses que vulguin optar a aquests contractes. La regidora de Serveis Socials anima a fer front comú amb ajuntaments i entitats per aconseguir que "el transport adaptat als centres ocupacionals sigui obligatori al igual que ho és als centres educatius".

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda està donant suport a les famílies afectades amb subvencions econòmiques, però per a les famílies no és la solució adequada i "és comprensible", ha coincidit Ana Bajo perquè "és una responsabilitat i aquestes persones anirien millor en un autobús amb monitoratge preparat".

L'acte commemoratiu del Dia de les Persones amb Diversitat Funcional va consistir en un espectacle de dansa que han preparat de manera conjunta un grup de dansa de l'EMA i l'associació Junts per la Diversitat i en la qual s'ha involucrat en la coreografia alguns socisamb diversitat funcional i les seves famílies. També va actuar el Combo d'Eye Harp de l'EMA.

El procés de creació s'ha desenvolupat en quatre fases: un treball de veu i moviment; un treball a partir de les mans que simbolitzen l'ajuda, la cura, l'acompanyament, l'estima i el diàleg; un poema en moviment gràcies a una composició grupal, i la creació de l'espectacle que es va poder gaudir dissabte.

Maria José Pla, mare sòcia de Junts per la Diversitat, es mostrava molt emocionada després de posar en escena aquesta coreografia i de l'experiència viscuda amb l'EMA.

Amalia Parfene, ballarina a l'EMA, va expressar que havia estat un treball molt emotiu i molt gratificant i en nom de totes les participants es va mostrar disposada a repetir experiència.

La regidora de Serveis Socials, Ana Bajo, va qualificar la coreografia de molt emotiva i "una participació meravellosa" entre l'EMA i Junts per la Diversitat.


Foto: L'espectacle de dansa es va celebrar a la plaça de la Vila / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua reitera el seu compromís amb el poble sahrauí
26 febrer 2024 12:53 - RedaccióSanta Perpètua reitera el seu compromís amb el poble sahrauí

Santa Perpètua va acollir aquest dissabte 24 de febrer l'acte de commemoració del 48è aniversari [ ... ]

Obert el termini de sol·licituds de subvencions per a projectes de cooperació
26 febrer 2024 12:06 - RedaccióObert el termini de sol·licituds de subvencions per a projectes de cooperació

L’Ajuntament de Santa Perpètua obre del 26 de febrer al 10 de març el període per presentar projectes [ ... ]

A partir del 26 de febrer serà obligatori el tiquet digital per estacionar a la zona vermella
23 febrer 2024 09:37 - RedaccióA partir del 26 de febrer serà obligatori el tiquet digital per estacionar a la zona vermella

A partir d’aquest dilluns 26 de febrer serà obligatori el tiquet digital gratuït amb l’aplicació [ ... ]