hola

Renfe millorarà l’accessibilitat de l’estació de Santa Perpètua de Mogoda-La Florida de la línia R3 de Rodalies. La companyia ha informat en un comunicat que inicia els tràmits de licitació de l’actuació que compta amb un pressupost de 3,23 milions d'euros (IVA inclòs) i un període d’execució dels treballs de 16 mesos

Renfe explica que per dotar d’accessibilitat a l’estació, s’executarà un nou edicle adjacent a l’edifici, amb rampes i ascensor adaptat; mentre que es prolongarà la longitud de l’andana fins als 210 metres. També es realitzaran treballs per al recrescut de l’andana que permetrà eliminar el desnivell existent, s’hi instal·larà una nova marquesina i es renovarà la il·luminació i els paviments per millorar-ne la seguretat i accessibilitat. Finalment, s’adequaran els espais interiors existents en l’actual edifici per adaptar-los a les necessitats tècniques i comercials.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha destacat que aquesta actuació permetrà eliminar barreres arquitectòniques i ha recordat les dificultats que representa l'actual estació així com les andades per pujar o baixar del tren. 
També ha expressat que és una obra "esperada" i ha mostrat la seva satisfacció perquè s'executi finalment aquesta "demanda ciutadana".

L’estació de Santa Perpètua de Mogoda -La Florida és una de les dues amb què compta el nostre municipi i per ella hi passen cada dia 1.116 viatgers. L’altra estació (Santa Perpètua-Riera de Caldes), construïda per Renfe i inaugurada el 25 de juny de 2022, dona servei a la línia R8 i és utilitzada per 340 viatgers a diari.

Aquesta actuació s’emmarca en el projecte ‘Transformem Rodalies’, un pla que té com a doble objectiu millorar l’atenció de les persones i optimitzar la qualitat del servei. ‘Transformem Rodalies’ preveu programes amb propostes concretes i realitzables per millorar la fiabilitat del servei, la informació i l’atenció al client; augmentar la capacitat i les prestacions de la xarxa ferroviària, incrementar el confort i l’accessibilitat de trens i estacions.


Foto: L'estació de La Florida de la R-3 millorarà l'accesibilitat i s'instal·larà un ascensor / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua reitera el seu compromís amb el poble sahrauí
26 febrer 2024 12:53 - RedaccióSanta Perpètua reitera el seu compromís amb el poble sahrauí

Santa Perpètua va acollir aquest dissabte 24 de febrer l'acte de commemoració del 48è aniversari [ ... ]

Obert el termini de sol·licituds de subvencions per a projectes de cooperació
26 febrer 2024 12:06 - RedaccióObert el termini de sol·licituds de subvencions per a projectes de cooperació

L’Ajuntament de Santa Perpètua obre del 26 de febrer al 10 de març el període per presentar projectes [ ... ]

A partir del 26 de febrer serà obligatori el tiquet digital per estacionar a la zona vermella
23 febrer 2024 09:37 - RedaccióA partir del 26 de febrer serà obligatori el tiquet digital per estacionar a la zona vermella

A partir d’aquest dilluns 26 de febrer serà obligatori el tiquet digital gratuït amb l’aplicació [ ... ]