hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua afronta la declaració propera d’una nova fase de l’alerta per sequera. El Comitè de Sequera municipal es va reunir el 15 de novembre i va presentar dades de consums actuals i va acordar noves accions com la instal·lació d’un sistema de reguladors automàtics de la xarxa, que permetria baixar a la nit i a segons quines hores i llocs concrets la pressió de l’aigua per reduir els consums. Aquesta és una opció alternativa als talls de subministrament que també evitaria el deteriorament de la xarxa. El gerent de concessions de CASSA, Joan Parte, va detallar que els embassaments estan al 19%, nivell més baix des de que hi registres i va informar que el consum domèstic a Santa Perpètua es manté sostingut. Joan Parte va recordar l’anunci de la Generalitat d’avançar l’emergència per sequera davant la situació crítica dels embassaments i la possibilitat de declarar properament una situació de ‘preemergència’ al sistema Ter-Llobregat (al qual pertany Santa Perpètua). Actualment, Santa Perpètua és un dels municipis de Catalunya en fase d’excepcionalitat des del mes de març, a causa de la disminució de les reserves hidrològiques i la manca de pluges.

El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, va insistir en el fet que cal continuar aplicant mesures per minimitzar consums, per a l’ús de l’aigua regenerada i la recuperació dels pous impulsors. L’edil també va indicar que el Consistori està treballant en l’ordenança municipal que establirà, entre d’altres, el règim de sancions relatius a l’estalvi d’aigua i a les mesures que es vagin decretant amb motiu de la situació de sequera. Sergi Hernández va agrair la implicació de la ciutadania en la racionalització de l’aigua i va manifestar que cal continuar mesurant i optimitzant aquest recurs tan escàs.

Santa Perpètua és un dels municipis de Catalunya en fase d’excepcionalitat des del mes de març, a causa de la disminució de les reserves hidrològiques i la manca de pluges

Nova tarifa de l'aigua

Durant la trobada, també es va tractar les tres propostes treballades per la Comissió d‘estudi de la nova tarifa de l’aigua, grup de treball format per Ajuntament i CASSA, davant l’acord de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) d’incrementar del preu de l’aigua a partir del mes de gener. “Davant d’aquest augment del preu de compra de l’aigua, estem treballant en tres escenaris per repercutir als rebuts, amb l’objectiu que aquests augments suposin la mínima càrrega per a les famílies, alhora que continuem amb un model tarifari just, que promou el reconeixement i l’estalvi”, va indicar el regidor de Canvi Climàtic i Eficiència Energètica, Sergi Hernández. El nou rebut s’establirà en base a criteris de sostenibilitat ambiental, de manera que pagui més qui més gasti; de sostenibilitat social, perquè tothom tingui accés a aquest bé bàsic i universal; i de sostenibilitat econòmica, per garantir la viabilitat del servei i la inversió en la millora de la xarxa pública, segons va manifestar Hernández.


Foto: Reunió del comité de sequera a l'Ajuntament / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Proves sense passatgers aquest diumenge a la R-3
14 Jun 2024 11:19 - RedaccióProves sense passatgers aquest diumenge a la R-3

Aquest diumenge Renfe farà proves sense passatgers a les línies de rodalies R3, R4, R7 i R12 un cop [ ... ]

El parc d'Aigua s'obre aquest dissabte 15 de juny
14 Jun 2024 09:53 - RedaccióEl parc d'Aigua s'obre aquest dissabte 15 de juny

L’Ajuntament de Santa Perpètua obrirà el parc d’Aigua el dissabte 15 de juny. L’horari d’aquesta [ ... ]

L'Ajuntament treballa per donar plaça a totes les sol·licituds d'escoles bressol municipals
13 Jun 2024 13:26 - RedaccióL'Ajuntament treballa per donar plaça a totes les sol·licituds d'escoles bressol municipals

L'Ajuntament de Santa Perpètua està treballant perquè totes les famílies que han sol·licitat plaça [ ... ]