hola

La Xarxa Pública de Recàr­rega de Vehicles Elèctrics que actualment compta amb estacions als aparcaments del complex de la Granja Soldevila, de Can Folguera i del carrer de La Creueta i al Mercat Municipal s’ha ampliat amb les actuacions realitzades aquest estiu a l’aparcament de la Porxada dels Drets Humans i a la plaça Nova. A l’aparcament, al costat de la porxada, s’han instal·lat tres punts de recàrrega de vehicle elèctric dobles i a la plaça Nova un nou punt. L’entrada en servei dels nous punts resta pendent de la connexió d’Endesa.

El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, ha manifestat que “aquestes noves estacions augmenten la xarxa pública de punts de recàrrega de vehicles elèctrics per tot el municipi amb l’objectiu de promoure una mobilitat sostenible”. Les instal·lacions han rebut subvencions a través del programa d’incentius a la mobilitat elèctrica MOVES. El projecte de La Creueta ha rebut una subvenció de 5.392,71 euros. L’edil recorda que aquest projecte neix amb el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE). Durant l’anterior mandat es va ampliar el número d’instal·lacions d’aquesta xarxa que es va acompanyar amb actuacions de pacificació del trànsit per donar prioritat al vianant, bicicletes i vehicles de mobilitat personal.

Hernández ha expressat que "tenim una xarxa pública molt extensa” i afegeix que “som un Ajuntament pioner en tenir un servei públic i de gestió pública”. També ha anunciat que la intenció és que tots els bar­ris de Santa Perpètua comptin amb estacions de recàrrega i que s’implantaran nous punts al barri de La Florida i al de Mas Costa.

Nou punt a l’estació de la R8

Han començat les obres d’un nou punt de recàrrega a l’aparcament de l’estació de la R8. Aquest projecte té un pressupost de 20.772,26 euros i ha rebut una subvenció de l’Institut Català d’Energia de 6.231,68 euros en el marc del programa MOVES III. Hernández ha comentat que en aquest espai es vol promoure la intermodalitat de l’estació apropant el vehicle elèctric, l’ús de la bicicleta amb l’aparcament tancat BiciSPM i oferir aquests serveis als usuaris de l’estació i del nou CUAP. Quan entri en funcionament aquest punt de recàrrega fruit del conveni amb SOM Mobilitat la ciutat disposarà d’un segon vehicle elèctric compartit. El Consistori manté un conveni amb Som Mobilitat i posa a l’abast de la ciutadania la possibilitat de provar un vehicle elèctric compartit oferint quinze hores gratuïtes.


Foto: Nous punts de recàrrega a l'aparcament de la Creueta / L'informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Comencen les matrícules a Activitats, cursos, tallers, art i esports
17 Jun 2024 09:29 - RedaccióComencen les matrícules a Activitats, cursos, tallers, art i esports

Del 17 al 28 de juny és el període de matrícula i reserva de plaça de les diverses opcions que ofereix [ ... ]

'Eines per ajudar els fills i filles a créixer' tanca el cicle de xerrades online d'Educació
17 Jun 2024 12:29 - Redacció'Eines per ajudar els fills i filles a créixer' tanca el cicle de xerrades online d'Educació

La Regidora d'Educació de l'Ajuntament de Santa Perpètua finalitza avui el nou cicle de xerrades online [ ... ]

La R3 recupera aquest dilluns el servei habitual i arriba fins a Barcelona i l'Hospitalet
17 Jun 2024 09:22 - RedaccióLa R3 recupera aquest dilluns el servei habitual i arriba fins a Barcelona i l'Hospitalet

Avui dilluns 17 de juny s'ha recuperat la normalitat a les línies de rodalies R3, R4, R7 i R12 un cop [ ... ]