hola

El Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) de l’Ajuntament col·labora amb els centres de secundària del municipi amb l’organització i coordinació d’una desena de serveis comunitaris per a l’alumnat de tercer d’ESO.

Els projectes proposats per aquest curs estan relacionats amb diferents temàtiques i han estat coordinats amb diversos serveis municipals. Enguany, a més, destaquen dos projectes que parteixen de la recerca de part del propi alumnat. Per una banda, s’ha posat en marxa el servei comunitari Convivència, assetjament escolar com a resultat d’una proposta del Consell Municipal d’Adolescents. Es tracta d’un servei conjunt entre professorat i alumnat per definir el seu pla de convivència escolar, amb la col·laboració i suport del Servei d’Educació, el Centre de Recursos Pedagògics i els agents socials d’infància i adolescència.

D’altra banda, algun alumnat ja treballa en el servei comunitari Podcast de la nostra ciutat: SPM! Es tracta d’una feina de recerca social i cultural que utilitza el podcast com a canal de comunicació i s’emmarca en el lema internacional, La cultura, font de creació i aprenentatge en la Ciutat Educadora. En aquest servei comunitari participen el MTIV, Ràdio Santa Perpètua i el CREM.

Altres dels serveis comunitaris que es realitzen són Eines per l’autonomia, per a persones nouvingudes perquè puguin o tinguin més facilitat d’integrarse socialment; Ment activa per a la nostra gent gran, vinculades a la dinamització de la gent gran que s’organitzen des del servei de gent gran i la xarxa de centres cívics; Sumem amb el PAE, d’acompanyament educatiu; Colze a colze amb el sis!, servei preventiu adreçat a infants en situació de risc; Col·laborem amb la lliga fair play, amb equips de futbol de les escoles, amb l’ONG Asperpol per a la inclusió real i efectiva dels menors a través de l’esport.

Foto: Uns dels nous serveis comunitaris que s'han posat en marxa podcast de la nostra ciutat:SPM! / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Proves sense passatgers aquest diumenge a la R-3
14 Jun 2024 11:19 - RedaccióProves sense passatgers aquest diumenge a la R-3

Aquest diumenge Renfe farà proves sense passatgers a les línies de rodalies R3, R4, R7 i R12 un cop [ ... ]

El parc d'Aigua s'obre aquest dissabte 15 de juny
14 Jun 2024 09:53 - RedaccióEl parc d'Aigua s'obre aquest dissabte 15 de juny

L’Ajuntament de Santa Perpètua obrirà el parc d’Aigua el dissabte 15 de juny. L’horari d’aquesta [ ... ]

L'Ajuntament treballa per donar plaça a totes les sol·licituds d'escoles bressol municipals
13 Jun 2024 13:26 - RedaccióL'Ajuntament treballa per donar plaça a totes les sol·licituds d'escoles bressol municipals

L'Ajuntament de Santa Perpètua està treballant perquè totes les famílies que han sol·licitat plaça [ ... ]