hola

El Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) de l’Ajuntament col·labora amb els centres de secundària del municipi amb l’organització i coordinació d’una desena de serveis comunitaris per a l’alumnat de tercer d’ESO.

Els projectes proposats per aquest curs estan relacionats amb diferents temàtiques i han estat coordinats amb diversos serveis municipals. Enguany, a més, destaquen dos projectes que parteixen de la recerca de part del propi alumnat. Per una banda, s’ha posat en marxa el servei comunitari Convivència, assetjament escolar com a resultat d’una proposta del Consell Municipal d’Adolescents. Es tracta d’un servei conjunt entre professorat i alumnat per definir el seu pla de convivència escolar, amb la col·laboració i suport del Servei d’Educació, el Centre de Recursos Pedagògics i els agents socials d’infància i adolescència.

D’altra banda, algun alumnat ja treballa en el servei comunitari Podcast de la nostra ciutat: SPM! Es tracta d’una feina de recerca social i cultural que utilitza el podcast com a canal de comunicació i s’emmarca en el lema internacional, La cultura, font de creació i aprenentatge en la Ciutat Educadora. En aquest servei comunitari participen el MTIV, Ràdio Santa Perpètua i el CREM.

Altres dels serveis comunitaris que es realitzen són Eines per l’autonomia, per a persones nouvingudes perquè puguin o tinguin més facilitat d’integrarse socialment; Ment activa per a la nostra gent gran, vinculades a la dinamització de la gent gran que s’organitzen des del servei de gent gran i la xarxa de centres cívics; Sumem amb el PAE, d’acompanyament educatiu; Colze a colze amb el sis!, servei preventiu adreçat a infants en situació de risc; Col·laborem amb la lliga fair play, amb equips de futbol de les escoles, amb l’ONG Asperpol per a la inclusió real i efectiva dels menors a través de l’esport.

Foto: Uns dels nous serveis comunitaris que s'han posat en marxa podcast de la nostra ciutat:SPM! / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional
01 Des 2023 09:22 - RedaccióSanta Perpètua commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda en col·laboració amb l’Escola Municipal de les Arts [ ... ]

Unes quaranta parades ompliran aquest dissabte la Fira de Nadal
01 Des 2023 09:20 - RedaccióUnes quaranta parades ompliran aquest dissabte la Fira de Nadal

Gairebé una quarantena de paradetes participaran aquest dissabte 2 de desembre a la Fira de Nadal de [ ... ]

L’Assemblea Fènix debat aquest divendres quines de les onze propostes volen dur a terme
01 Des 2023 09:31 - RedaccióL’Assemblea Fènix debat aquest divendres quines de les onze propostes volen dur a terme

Ja ha arribat el dia de l’assemblea Fènix. Aquest divendres 1 de desembre a les 18 hores a La Promo [ ... ]