hola

La Policia Local de Santa Perpètua ha denunciat més d’una cinquantena d’infraccions de persones usuàries de vehicles de mobilitat personal (VMP) a la via pública durant la campanya d’informació i control de la circulació dels VMP que el cos municipal ha dut a terme entre els dies 16 i 29 d’octubre.

No portar el casc, que és obligatori, la conducció per part de menors de 16 anys i les condicions de circulació han estat les infraccions més reiterades. El regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Convivència, Sergi Garcia, ha valorat positivament aquesta acció i ha recordat que la Policia Local continuarà “en la dinàmica de treballar diàriament en el control de les condicions de circulació per conscienciar a la ciutadania i millorar la seguretat viària”.

L’edil ha recordat que els objectius de la campanya eren “informar a les persones usuàries de la normativa i de les condicions de circulació i alhora denunciar les infraccions detectades, per conscienciar respecte al bon ús d’aquest tipus de vehicle i reduir la incidència negativa que provoquen determinades infraccions i situacions, com la circulació de vehicles per les voreres”. Durant la campanya, s’han efectuat més d’un centenar de controls policials a les vies i eixos principals del municipi, on s’havien detectat major presència de VMP fruit de la mobilitat laboral o desplaçaments per motius d’oci i particular, segons ha explicat el regidor. Un dels paràmetres comprovats és el límit de velocitat dels vehicles que alguns usuaris modifiquen, segons ha explicat Garcia. Els agents han informat de primera mà i a través d’uns fulletons informatius sobre la normativa, que també s’han repartit als equipaments municipals. “A més, hem establert converses amb els establiments dedicats a la venda d’aquests vehicles per reforçar el contingut de la informació que es transmet a les persones que adquireixen un VMP”, ha afegit Sergi Garcia.

L’Ordenança municipal de Mobilitat regula la circulació dels VMP i estableix aspectes com que només pot anar una persona, no poden circular per la vorera ni per vies interurbanes, han de portar llums o reflectors de nit i indicar els canvis de trajectòria, sempre respectant la prioritat de les persones vianants, entre d’altres.


Foto: Un dels controls realitzats per la Policia Local a La Rambla / Policia Local

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]