hola

L'exposició "Les noranta-nou que falten" es podrà visitar fins el 3 de novembre a la Sala La Filadora del Vapor. La mostra es va inaugurar el 20 d'octubre en un acte que va incloure la projecció d'un curtmetratge i un col·loqui a càrrec de l’entitat Feministes de Catalunya, que ha creat aquesta exposició com homenatge a les dones assassinades durant l'any 2022. Entre aquestes 99 víctimes hi ha una dona perpetuenca, Carmen, assassinada el 26 de desembre. Aquesta activitat s'inclou en el marc de la programació del 25N,Dia Internacional de lluita per a l'eliminació de les violències masclistes, que enguany se celebra a Santa Perpètua sota el lema Som dones lliures.

Feministes de Catalunya ha creat aquesta exposició amb "el desig no sols de denunciar una realitat profundament violenta i dolorosa que la nostra societat sembla haver normalitzat, sinó també com a forma de recordar totes les dones i nenes que cada any són assassinades per homes del seu entorn". «Les noranta-nou que falten» és el fruit del resum que Feministes de Catalunya fa cada setmana de les notícies relacionades amb les violències masclistes a Espanya. La mostra també posa de manifest el nombre de dones assassinades per homes l’any 2022 és molt superior a les 49 que figuren en el registre oficial de feminicidis del Govern espanyol.

La regidora d'Igualtat i Drets Civils de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Sandra Gómez, va explicar que l'exposició posa de manifest que les dades de dones assassinades víctimes de violència masclista són superiors a les oficials ja que el registre només reconeix com a víctima d’un feminicidi ser la parella o exparella de l’assassí i no altres casos.Gómez també ha lamentat que segons apunta Feministes de Catalunya les dades de dones victimes de violència masclista de 2023 seran superiors a les de 2022.

Mònica Barroso i Esther Fernández de Feministes de Catalunya, durant la inauguració de la mostra van explicar les dades analitzades sobre les 99 nou que falten. Fernández va explicar que l'exposició és un petit homenatge a les dones assassinades i recull aspectes més personals de les víctimes. La mostra també vol visibilitzar aquest problema social que "s'ha d'erradicar".

Fernández va explicar què l'exposició posa de manifest un fet important. El nombre de dones assassinades per homes l’any 2022 és molt superior a les 49 que figuren en el registre oficial de feminicidis del Govern espanyol. Aquesta diferència en les xifres es deu al fet que segons la Llei Integral contra la Violència de Gènere, aprovada fa 18 anys, les dones víctimes de violència de gènere són aquelles que moren assassinades per homes que eren la seva parella o exparella i no es recullen altres casos.Esther Fernández també va indicar que segurament aquest any se superarà la xifra de dones assassinades el 2022 ja que a 20 d'octubre s'han registrat ja 89 feminicidis.

L’exposició Les noranta-nou que falten ofereix informació sobre totes les dones víctimes de feminicidi l’any 2022 i presenta també diverses infografies que expressen els resultats de l’anàlisi estadística d’aquests 99 assassinats, realitzada per Feministes de Catalunya.

Foto: Un moment de la inauguració de l'exposició / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La propera setmana s'inicia la prova pilot de la zona taronja a l’aparcament del carrer de València
24 Maig 2024 12:15 - RedaccióLa propera setmana s'inicia la prova pilot de la zona taronja a l’aparcament del carrer de València

La propera setmana començarà la prova pilot de la zona taronja en l’aparcament del carrer de València [ ... ]

El Casal Popular inaugura la seva seu amb diverses activitats
24 Maig 2024 11:38 - RedaccióEl Casal Popular inaugura la seva seu amb diverses activitats

El Casal Popular Pit Roig inaugura la seva nova seu situada a la plaça de l’Església amb activitats [ ... ]

Catorze equips posen a prova el seu prototip de vehicle elèctric al circuit del parc Central
24 Maig 2024 09:19 - RedaccióCatorze equips posen a prova el seu prototip de vehicle elèctric al circuit del parc Central

Catorze equips formats per alumnat de cicles formatius del grau superior d’automoció d’arreu de [ ... ]