hola

Els instituts i l' institut escola de Santa Perpètua ja regulen l’ús dels telèfons mòbils als seus equipaments enmig d’un profund debat sobre si cal prohibir-ne o no el seu ús. Tots els centres educatius del municipi prohibeixen fins a segon de l’ESO el seu ús a l’aula i a les hores d’esbarjo. Alguns centres sí el permeten en moments puntuals consensuats amb el professorat i sempre en l’àmbit de la realització d’activitats d’aula. L’INS Estela Ibèrica és l’únic centre que el permet a les hores de pati a partir de tercer d’ESO.

Aquest curs, l’INS Rovira-Forns ha decidit prohibir el mòbil a tots els nivells i a totes les hores, a excepció de moments puntuals de treball a l’aula. “Ens sumem a la majoria de centres de Catalunya de ser un centre lliure de mòbils quedant totalment prohibit l’ús del mòbil durant tota la jornada escolar”, explicaven en un comunicat a les famílies. La iniciativa pretén disminuir la dependència d’aquests aparells, augmentar les estones de relacions personals i evitar els conflictes que es generen. A l’Escola Tabor, per exemple, han vetat absolutament l’ús dels mòbils a l’escola des d’aquest curs escolar, també en activitats d’aula, argumentant que els alumnes ja porten els seus ordinadors portàtils i poden cercar informació. “Els mòbils suposaven un motiu de distracció a les aules per manca de concentració i una pèrdua de temps de socialització directa als esbarjos”, expliquen des de la Tabor. Per la seva part, al col·legi Sagrada Família i l’IE Santiga, sempre han tingut la mateixa normativa: l’ús del telèfon mòbil a tot el centre, tant en hores lectives com a l’esbarjo està prohibit.

El debat arriba també a la Conselleria d’Educació que, de moment, manté que siguin els centres els reguladors. Aquests, per la seva part, aposten per ser centres lliures de mòbils i demanen la implicació de les famílies i organitzen sessions de sensibilització per a alumnat i pares i mares.

Foto: Imatge d’arxiu de joves estudiants de Santa Perpètua / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Fira de Nadal i l'encesa de llums donen la benvinguda al Nadal
04 Des 2023 13:07 - RedaccióLa Fira de Nadal i l'encesa de llums donen la benvinguda al Nadal

La Fira Nadal de Santa Perpètua va atreure moltíssimes persones que al llarg de la jornada del 2 de [ ... ]

Santa Perpètua visibilitza les persones amb diversitat funcional
04 Des 2023 12:33 - RedaccióSanta Perpètua visibilitza les persones amb diversitat funcional

Santa Perpètua de Mogoda ha commemorat el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional amb una actuació [ ... ]

Renfe invertirà 3,23 milions d'euros en la millora de l'accessibilitat de l'estació de La Florida
04 Des 2023 09:50 - RedaccióRenfe invertirà 3,23 milions d'euros en la millora de l'accessibilitat de l'estació de La Florida

Renfe millorarà l’accessibilitat de l’estació de Santa Perpètua de Mogoda-La Florida de la línia [ ... ]