hola

Els instituts i l' institut escola de Santa Perpètua ja regulen l’ús dels telèfons mòbils als seus equipaments enmig d’un profund debat sobre si cal prohibir-ne o no el seu ús. Tots els centres educatius del municipi prohibeixen fins a segon de l’ESO el seu ús a l’aula i a les hores d’esbarjo. Alguns centres sí el permeten en moments puntuals consensuats amb el professorat i sempre en l’àmbit de la realització d’activitats d’aula. L’INS Estela Ibèrica és l’únic centre que el permet a les hores de pati a partir de tercer d’ESO.

Aquest curs, l’INS Rovira-Forns ha decidit prohibir el mòbil a tots els nivells i a totes les hores, a excepció de moments puntuals de treball a l’aula. “Ens sumem a la majoria de centres de Catalunya de ser un centre lliure de mòbils quedant totalment prohibit l’ús del mòbil durant tota la jornada escolar”, explicaven en un comunicat a les famílies. La iniciativa pretén disminuir la dependència d’aquests aparells, augmentar les estones de relacions personals i evitar els conflictes que es generen. A l’Escola Tabor, per exemple, han vetat absolutament l’ús dels mòbils a l’escola des d’aquest curs escolar, també en activitats d’aula, argumentant que els alumnes ja porten els seus ordinadors portàtils i poden cercar informació. “Els mòbils suposaven un motiu de distracció a les aules per manca de concentració i una pèrdua de temps de socialització directa als esbarjos”, expliquen des de la Tabor. Per la seva part, al col·legi Sagrada Família i l’IE Santiga, sempre han tingut la mateixa normativa: l’ús del telèfon mòbil a tot el centre, tant en hores lectives com a l’esbarjo està prohibit.

El debat arriba també a la Conselleria d’Educació que, de moment, manté que siguin els centres els reguladors. Aquests, per la seva part, aposten per ser centres lliures de mòbils i demanen la implicació de les famílies i organitzen sessions de sensibilització per a alumnat i pares i mares.

Foto: Imatge d’arxiu de joves estudiants de Santa Perpètua / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Proves sense passatgers aquest diumenge a la R-3
14 Jun 2024 11:19 - RedaccióProves sense passatgers aquest diumenge a la R-3

Aquest diumenge Renfe farà proves sense passatgers a les línies de rodalies R3, R4, R7 i R12 un cop [ ... ]

El parc d'Aigua s'obre aquest dissabte 15 de juny
14 Jun 2024 09:53 - RedaccióEl parc d'Aigua s'obre aquest dissabte 15 de juny

L’Ajuntament de Santa Perpètua obrirà el parc d’Aigua el dissabte 15 de juny. L’horari d’aquesta [ ... ]

L'Ajuntament treballa per donar plaça a totes les sol·licituds d'escoles bressol municipals
13 Jun 2024 13:26 - RedaccióL'Ajuntament treballa per donar plaça a totes les sol·licituds d'escoles bressol municipals

L'Ajuntament de Santa Perpètua està treballant perquè totes les famílies que han sol·licitat plaça [ ... ]