hola

Les regidories d’Infància i adolescència i Joventut estan preparant el projecte de pressupostos participatius joves Fènix. Es tracta d’un exercici de democràcia directa per tal que les joves puguin participar sobre quines accions, activitats i projectes es duen a terme al municipi.

L’objectiu és crear un mecanisme perquè el jovent d’entre 14 i 17 anys siguin les protagonistes decidint sobre la vida social del municipi. Per això es destina una partida inicial de 5.000 euros anuals per pressupostos d’activitats i un acompanyament a aquelles propostes que surtin escollides. En breu, aquesta franja de població rebrà a casa una carta amb l'explicació del procés per tal que puguin participar aportant idees.

Amb aquest projecte també s'intenta conèixer de primera mà quines són les necessitats i les mancances que troben i així "poder fer una programació a mida", segons ha explicat la regidora de Joventut, Tamar Zamora, que ha convidat a tota la gent jove de Santa Perpètua a "sumar-se i debatre amb altres joves sobre projectes que poden millorar la seva vida".

El col·lectiu de 14 a 17 anys a Santa Perpètua sumen més de 1.300 persones i des de l'Ajuntament es vol que siguin partícips d'un "espai privilegiat d'oci alternatiu", segons ha apuntat la regidora d'Infància i adolescència, Ana Bajo, que ha puntualitzat que "volem que siguin els iniciadors d'aquest espai alternatiu d'adolescents i joves i defineixin els seus usos en un espai que serà seu".

Un dels punts destacats que inclou el projecte Fènix és la necessitat d'un canvi a La Promotora. Ana Bajo ha afirmat que "els i les joves s'han de creure que aquest espai és seu". La idea és canviar la visió actual que tenen sobre els usos pautats d'espais d'estudi i de joves en situació de risc de vulnerabilitat. "Volem que totes les persones adolescents i joves es sentin cridats a fer seva La Promotora" ha insistit Ana Bajo.

El projecte Fènix es diu així perquè es pretén que sigui un ressorgir d'un nou espai per al col·lectiu d'adolescents i joves d'entre 14 i 17 anys i que siguin elles mateixes les que elaborin un llistat d'activitats i accions que vulguin desenvolupar. Durant tot el procès estaran acompanyats dels educadors de La Promotora i les propostes poden arribar de manera individual o grupal.

Per tal de fer-los partícips, la comunicació d'aquest projecte seguirà un llenguatge juvenil i uns formats que siguin atractius per aquest col·lectiu, sobretot a través de les xarxes socials de que disposa l'Ajuntament de Santa Perpètua. La regidora de Joventut, Tamar Zamora, ha convidat a les joves "a compartir les imatges i stickers que aniran apareixent per fer arribar el projecte a la majoria de les joves".


Foto: Presentació del projecte Fènix durant la Fira de Comerç / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Fira de Nadal i l'encesa de llums donen la benvinguda al Nadal
04 Des 2023 13:07 - RedaccióLa Fira de Nadal i l'encesa de llums donen la benvinguda al Nadal

La Fira Nadal de Santa Perpètua va atreure moltíssimes persones que al llarg de la jornada del 2 de [ ... ]

Santa Perpètua visibilitza les persones amb diversitat funcional
04 Des 2023 12:33 - RedaccióSanta Perpètua visibilitza les persones amb diversitat funcional

Santa Perpètua de Mogoda ha commemorat el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional amb una actuació [ ... ]

Renfe invertirà 3,23 milions d'euros en la millora de l'accessibilitat de l'estació de La Florida
04 Des 2023 09:50 - RedaccióRenfe invertirà 3,23 milions d'euros en la millora de l'accessibilitat de l'estació de La Florida

Renfe millorarà l’accessibilitat de l’estació de Santa Perpètua de Mogoda-La Florida de la línia [ ... ]