hola

L'Equip d'Atenció Primària de Santa Perpètua amb la col·laboració de la Regidoria de Salut Pública organitza l’activitat Parlem de salut mental i la projecció del documental Buscant la sortida. La proposta s’emmarca en els actes amb motiu del Dia de la Salut Mental, que es commemora el 10 d’octubre. L’activitat tindrà lloc avui a les 18 hores al Centre Cívic Can Folguera. La referent de benestar emocional de l'EAP, Carla Doblado dinamitzarà el debat.

La xerrada i la projecció del documental s’adreça a joves i famílies. El documental Buscant la sortida, del programa de la televisió pública de Catalunya, 30 minuts, posa el focus en l’agreujament de la salut mental en joves i adolescents amb els propis joves com a protagonistes. El documental posarà de manifest els seus trastorns o malalties invisibles però doloroses.

Per la seva part, la Taula Vallesana de la Salut Mental i Addicions (TVSMiA) ha elaborat una programació d’activitats per la sensibilització de la societat i visibilització de les persones amb problemes de salut mental sota el lema “En aquest viatge girem tots”. La finalitat de la Taula és contribuir a la promoció d’iniciatives que contribueixin a garantir la ciutadania plena de les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies. Santa Perpètua en forma part. Una de les activitats del programa que anirà fins al novembre és l'exposició Il·lusions que es pot veure a l'Espai 2 de la Granja fins al 22 d'octubre. Aquesta és una mostra del taller de pintura del Club Social La Llum, un servei social especialitzat que acompanya a persones amb problemàtica de salut mental, per millorar el seu benestar, mitjançant l’ocupació significativa del seu temps, a través de diferents activitats d’oci.

D’altra banda, la Biblioteca municipal Josep Jardí també per commemorar el Dia Mundial de la salut mental ha preparat fins al 16 d’octubre una exposició bibliogràfica sobre Malalties mentals en primera persona. Es tracta d’un recull de títols amb relats de persones que han patit alguna malaltia mental: esquizofrènia, bipolaritat, depressió, autisme, anorèxia, bulímia, TOC, Alzheimer. L’exposició es pot visitar a la planta d’adults fins al 16 d’octubre.

La regidora de Salut Pública, Sandra Gómez, ha matisat que aquest és el segon any que es fa un acte commemoratiu del Dia de la Salut Mental a Santa Perpètua, impulsat pel Pla Local de Salut.

Gómez ha recordat que després de la pandèmia han sorgit molts més problemes de salut mental dels què es diagnosticaven perquè la situació els ha agreujat. La regidora de Salut Pública ha apuntat que això ha provocat que des de l'Estat s'està movent fitxa per dotar els equips de professionals i poder atendre més ciutadania. Un exemple és que als CAP ara hi ha aquesta figura de referent de benestar emocional que a Santa Perpètua és la Carla Doblado.

La regidora de Salut Pública, Sandra Gómez, ha expressat que "hem de trencar estigmes i tabús i dir-li a les persones que necessiten una visita psicològica que igual que és igual de natural que anar al traumatòleg quan ens trenquem un ós".


Foto: Imatge del documental Buscant la sortida / Buscant la sortida

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Comencen les matrícules a Activitats, cursos, tallers, art i esports
17 Jun 2024 09:29 - RedaccióComencen les matrícules a Activitats, cursos, tallers, art i esports

Del 17 al 28 de juny és el període de matrícula i reserva de plaça de les diverses opcions que ofereix [ ... ]

'Eines per ajudar els fills i filles a créixer' tanca el cicle de xerrades online d'Educació
17 Jun 2024 12:29 - Redacció'Eines per ajudar els fills i filles a créixer' tanca el cicle de xerrades online d'Educació

La Regidora d'Educació de l'Ajuntament de Santa Perpètua finalitza avui el nou cicle de xerrades online [ ... ]

La R3 recupera aquest dilluns el servei habitual i arriba fins a Barcelona i l'Hospitalet
17 Jun 2024 09:22 - RedaccióLa R3 recupera aquest dilluns el servei habitual i arriba fins a Barcelona i l'Hospitalet

Avui dilluns 17 de juny s'ha recuperat la normalitat a les línies de rodalies R3, R4, R7 i R12 un cop [ ... ]