hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha rebut a una activista de la Fundació Huellas de Cuba que acompanyada del president de l'ONGD Alkaria ha volgut agrair el compromís i la solidaritat de Santa Perpètua amb el poble de Cuba.

En la darrera convocatòria d'ajuts a la cooperació internacional, el Consistori va concedir una subvenció de 20.026,17 euros a Alkaria per al projecte de millora de la qualitat de vida dels adults majors institucionalitzats als centres de San Miguel de Padrón a Cuba. Es tracta de la segona fase de la rehabilitació d'un edifici que ja va subvencionar al 2021 l'Ajuntament de Santa Perpètua. La primera fase, l'Ajuntament la va subvencionar amb 17.000 euros. Aquest projecte ha incorporat també una recollida i enviament de material sanitari i vacunes coincidint amb la Covid-19 i el bloqueig al qual està sotmesa la illa a través de l'entitat Mollet amb Cuba. En aquest cas, l'Ajuntament va cedir un espai d'una nau municipal per emmagatzemar el material fins al seu enviament.

El regidor de Solidaritat i Cooperació Internacional de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Sergi Hernández, ha explicat que el consistori ha subvencionat el projecte de millora de la qualitat de vida dels adults majors institucionalitzats als centres de San Miguel de Padrón a Cuba durant dos anys seguits. Hernández considera que al marge de la rehabilitació de l'edifici, aquest és un projecte "amb alt valor afegit perquè té especial sensibilitat amb els adults majors".

L'edil ha recordat que vinculat a aquest projecte, al 2022 es va desenvolupar “Toneladas de Solidaridad contra el Bloqueo a Cuba”, que impulsava el Movimiento Estatal de Solidaridad con Cuba (MESC). Alkaria i Mollet amb Cuba es van afegir i l'Ajuntament de Santa Perpètua va cedir un espai per poder emmagatzemar el material sanitari recollit i des d'aquí es va carregar el contenidor que va viatjar a Cuba. Sergi Hernández ha expressat que la representant de la fundació cubana Huellas, Johanna Jová, va voler agrair a l'Ajuntament de Santa Perpètua que continuï apostant per la solidaritat amb Cuba malgrat la situació de bloqueig internacional que pateix la illa.


Foto: Representants municipals amb l'activista i el president d'Alkaria / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Proves sense passatgers aquest diumenge a la R-3
14 Jun 2024 11:19 - RedaccióProves sense passatgers aquest diumenge a la R-3

Aquest diumenge Renfe farà proves sense passatgers a les línies de rodalies R3, R4, R7 i R12 un cop [ ... ]

El parc d'Aigua s'obre aquest dissabte 15 de juny
14 Jun 2024 09:53 - RedaccióEl parc d'Aigua s'obre aquest dissabte 15 de juny

L’Ajuntament de Santa Perpètua obrirà el parc d’Aigua el dissabte 15 de juny. L’horari d’aquesta [ ... ]

L'Ajuntament treballa per donar plaça a totes les sol·licituds d'escoles bressol municipals
13 Jun 2024 13:26 - RedaccióL'Ajuntament treballa per donar plaça a totes les sol·licituds d'escoles bressol municipals

L'Ajuntament de Santa Perpètua està treballant perquè totes les famílies que han sol·licitat plaça [ ... ]