hola

Unes 800 persones van assistir al 83è Homenatge a la Gent Gran que es va celebrar a la Porxada dels Drets Humans. Aquest va ser l'acte central de la Setmana de la Gent Gran que es va desenvolupar entre el 25 i el 29 de setembre amb motiu del Dia Mundial de la Gent Gran que es commemora l'1 d'octubre.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va destacar que l'Homenatge estrenava espai: la Porxada dels drets Humans, "una gran instal·lació fotovoltaica per produir energia neta, a la que també hem volgut donar un ús social i cultural, un nou equipament per a la realització d'activitats i esdeveniments de tot tipus, com aquesta festa" L'alcaldessa va indicar que l'homenatge "és molt especial i és el reconeixement a la nostra gent gran i expressa el profund respecte que ens mereixeu tots i totes vosaltres". Isabel Garcia també va agrair i reconèixer el treball que realitzat les entitats i la Regidoria de la Gent Gran que tenen una presència destacada en l'agenda social i cultural de la ciutat.

La regidora de Gent Gran, Ana Bajo, va recordar que durant la Setmana de la gent Gran es va poder gaudir d'activitats lúdiques, festives, culturals i passejades a paratges històrics i culturals que arriben al seu colofó amb el tradicional berenar, "una de les festes més antigues de la ciutat que ha anat adaptant-se als temps". La regidora també va manifestar que Santa Perpetua treballa "perquè la nostra gent gran formi part de la nostra societat, activa i associativa de cura i d'escolta".

La presidenta del Club Edad de Oro, Maria Àngels Ibarzo. el president de l'Agrupació de Pensionistes i Jubilats, Josep Lluís Llàcer i la presidenta de l'Associació de la Gent Gran del Casal Cívic, Elena Maristany, van donar lectura al manifest del Dia Internacional de la Gent Gran que versava sobre els drets humans.El manifest destaca la necessitat de crear pactes intergeneracionals i que "el dret a un envelliment digne passa per actuar i vetllar perquè estiguin coberts tost els drets vitals en totes les etapes de la vida". També expressa que cal impulsar des de totes les administracions públiques, "polítiques que posin al centre la vida de la gent" i que cal combatre l'aïllament i la soledat no desitjada I per últim, que "l'envelliment digne es comenci a treballar des que naixem".

L'acte d'homenatge a la Gent Gran també va comptar amb la intervenció d'Angel Climent que va donar lectura a un text escrit per ell mateix sobre fer-se gran i l'envelliment titulat ¿Qué es la vejez?. Els 800 assistents van poder gaudir d'un berenar i ball i van rebre un obsequi.

Foto: L'acte es va celebrar a la Porxada dels Drets Humas / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La propera setmana s'inicia la prova pilot de la zona taronja a l’aparcament del carrer de València
24 Maig 2024 12:15 - RedaccióLa propera setmana s'inicia la prova pilot de la zona taronja a l’aparcament del carrer de València

La propera setmana començarà la prova pilot de la zona taronja en l’aparcament del carrer de València [ ... ]

El Casal Popular inaugura la seva seu amb diverses activitats
24 Maig 2024 11:38 - RedaccióEl Casal Popular inaugura la seva seu amb diverses activitats

El Casal Popular Pit Roig inaugura la seva nova seu situada a la plaça de l’Església amb activitats [ ... ]

Catorze equips posen a prova el seu prototip de vehicle elèctric al circuit del parc Central
24 Maig 2024 09:19 - RedaccióCatorze equips posen a prova el seu prototip de vehicle elèctric al circuit del parc Central

Catorze equips formats per alumnat de cicles formatius del grau superior d’automoció d’arreu de [ ... ]