hola

El restaurant Can Perico de Santa Perpètua va recuperar dissabte un total de 300 quilos d’aliments en bon estat però destinats a ser llençats a l’abocador. Es tractava de la iniciativa Gastrorecup, de la xef Ada Parellada i el Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat, consistent a l’aprofitament d’aliments. Gastrorecup és també una acció de sensibilització i conscienciació dirigida als consumidors sobre el problema mundial del malbaratament alimentari.
     
Can Perico ha estat un dels 18 restaurants de Catalunya adherits a aquesta iniciativa i dissabte va donar de menjar una seixantena de persones oferint un menú amb aliments no destinats a la cadena de consum però en perfectes condicions. Cremós de carxofa amb carbassó, amanida de raïm amb avellanes, crema d’alls tendres i xampinyons o canelons d’espinacs i xampinyons van ser alguna de les propostes que es van oferir.

Entre els comensals hi era la impulsora de la iniciativa, la xef Ada Parellada i la subdirectora General d’Inspecció i Control Agroalimentari de la Direcció General d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del Departament d’acció climàtica, alimentació i Agenda rural, Glòria Cugat. Ambdues van coincidir en la importància de sumar-s’hi a iniciatives de conscienciació com el Gastrorecup i van felicitar el Restaurant Can Perico per la originalitat del menú, fet amb aliments recuperats.

Glòria Cugat va aprofitar per denunciar el gran volum d’aliments que es malbaraten i va recordar que un terç dels aliments que es produeixen al món s’acaben perdent. Aquesta dada suposa més de mil milions de tones d’aliments desaprofitats. El malbaratament alimentari és responsable d'entre el 8% i el 10% de les emissions globals de gasos amb efecte d'hivernacle. Sensibilitzar i educar sobre aquest greu problema és el primer pas per evitar el malbaratament. Per això, cal recuperar el valor dels aliments i pensar que les restes alimentàries són un recurs, no un residu.

Les propietàries del restaurant Can Perico, Emma Humet i Mònica Barrera van explicar com va ser el procés que havien seguit per preparar el menú amb els aliments que els van fer arribar en el marc de la campanya Gastrorecup. Emma Humet indicava també que esperava que Santa Perpètua pogués esdevenir un municipi Gastrorecup en properes edicions on clients, restauradors, proveïdors i entitats s’hi poguessin sumar amb l’objectiu de recuperar aliments.

Per a les restauradores el missatge que volen difondre amb l’adhesió a aquesta campanya és el de posar consciència de què comprem per no comprar de més.


Foto: Les responsables de Can Perico amb la xef i la representant d'Acció Cimàtica, Alimentació i Agenda Rural / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’Ajuntament reclama el bon ús del parc de l’Aigua
21 Jun 2024 09:22 - RedaccióL’Ajuntament reclama el bon ús del parc de l’Aigua

  El primer cap de setmana de funcionament del parc d’Aigua va registrar incidències en el funcionament [ ... ]

El parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig
21 Jun 2024 09:12 - RedaccióEl parc de Pere Bufí acollirà la revetlla del Casal Popular Pit Roig

El Casal Popular Pit Roig organitza la revetlla Sant Joan popular aquest diumenge 23 de juny al parc [ ... ]

La Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs
21 Jun 2024 09:11 - RedaccióLa Xarxa de Centres Cívics fa una sortida el 27 de juny a Gallecs

La Xarxa de Centres Cívics programa el 27 de juny una sortida-taller a Gallecs amb la col·laboració [ ... ]