hola

La Regidoria de Mobilitat buscarà mes col·laboració i programarà més activitats durant la Setmana de la Mobilitat de 2024 amb l'objectiu de reduir l'ús del vehicle privat i recuperar per a la ciutadania l'espai públic. El regidor de Mobilitat, Albert Bonàs, ha expressat que "estem en una emergència climàtica  que ens obliga a prendre mesures urgents i necessitarem fer un pas endavant i transformador".

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha desenvolupat tot un seguit d’activitats i iniciatives per la Setmana Europea de la Mobilitat amb l’objectiu de promoure hàbits de mobilitat sostenible, segurs i saludables com ara els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric compartit, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i reduir la contaminació. En aquest sentit Albert Bonàs ha indicat que "la via pública és l'espai de convivència per excel·lència, per fer comerç , manifestacions culturals i artístiques o  esport",  i afegeix "imagina't la quantitat de coses que es poden fer  a l'espai públic sense cotxes"

Per tal de donar a conèixer el servei i incentivar-ne el seu ús, el bus urbà va ser gratuït entre el 16 i el 22 de setembre. La regidoria ha informat que la gratuïtat atrau nous usuaris, que encara que sigui en un percentatge petit, es converteixen en usuaris habituals de la línia. També per donar a conèixer el transport urbà es va celebrar l'activitat Puja al bus! on van participar alumnat de 5è de les escoles Bernat de Mogoda i Sagrada Família. El regidor de Mobilitat ha manifestat que "és bàsic i imprescindible la col·laboració dels centres educatius  en la formació dels infants de cara al futur" i de cara a l'any vinent farà "una crida a totes les escoles perquè ens ajudin amb aquesta tasca de formar des de petits amb el tema de la mobilitat i el transport públic en contra del vehicle privat".

D'altra banda, una seixantena d'infants van participar a l'activitat Mou-te en bicicleta per la ciutat que es va celebrar a La Rambla el 17 de setembre. El 22, Dia sense cotxes, a la tarda es va tallar al trànsit la Rambla i al matí alumnat de les escoles La Florida, Sagrada Família i Tabor van gaudir de l'activitat Al carrer tots hi pintem que té per objectiu potenciar l'ús de l'espai públic (sense cotxes) per part de la ciutadania per a activitats lúdiques. L'alumnat de Secundària va assistir a una xerrada de l'Institut Guttmann.

Bonàs ha agraït a escoles, els diferents serveis municipals implicats i l'empresa Sagalés el seu suport en la programació.

 

Foto: Alumnat del Sagrada Família va pintar el carrer Puig i Cadafalch el Dia sense cotxes / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Proves sense passatgers aquest diumenge a la R-3
14 Jun 2024 11:19 - RedaccióProves sense passatgers aquest diumenge a la R-3

Aquest diumenge Renfe farà proves sense passatgers a les línies de rodalies R3, R4, R7 i R12 un cop [ ... ]

El parc d'Aigua s'obre aquest dissabte 15 de juny
14 Jun 2024 09:53 - RedaccióEl parc d'Aigua s'obre aquest dissabte 15 de juny

L’Ajuntament de Santa Perpètua obrirà el parc d’Aigua el dissabte 15 de juny. L’horari d’aquesta [ ... ]

L'Ajuntament treballa per donar plaça a totes les sol·licituds d'escoles bressol municipals
13 Jun 2024 13:26 - RedaccióL'Ajuntament treballa per donar plaça a totes les sol·licituds d'escoles bressol municipals

L'Ajuntament de Santa Perpètua està treballant perquè totes les famílies que han sol·licitat plaça [ ... ]