hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua posarà en marxa durant la darrera setmana de setembre una campanya informativa adreçada a establiments d’hostaleria i restauració del municipi amb l’objectiu d’impulsar i facilitar el reciclatge dels seus residus de vidre. La iniciativa es perllongarà fins al desembre.

Durant aquest període un equip d’informadors ambientals acreditats visitaran més de 120 establiments (bars, cafeteries i restaurants) per explicar com s’ha de fer una correcta separació dels residus d’envasos de vidre i recordar les obligacions que tenen els establiments comercials en matèria de gestió de residus. En aquest sentit, es farà incidència en el compliment de la normativa vigent a Catalunya i al municipi, que disposa l’obligatorietat de separar en origen els residus. Per això, durant la campanya es verificarà en successives visites si els establiments fan una correcta separació dels residus d’envasos de vidre que generen.

Després d’una primera fase d’informació i anàlisi de les necessitats, la campanya també vol potenciar la dotació d’infraestructures per facilitar la separació i el transport dels residus d’envasos de vidre fins al contenidor. Per això, gràcies a la col·laboració de l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, es lliurarà de forma gratuïta als establiments que ho sol·licitin cubells de diferents capacitats en funció del volum de residus que generin.

La Regidoria de Medi Ambient explica que el treball de camp també permetrà detectar les àrees d’aportació de contenidors on serà més adient col·locar nous contenidors de vidre amb sistema d’elevació per tal de facilitar el buidat de grans quantitat de residus de vidre, un fet que facilita el reciclatge als grans generadors d’aquest residu, com són els bars i restaurants.

La campanya s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de Santa Perpetua i d’Ecovidrio d’impulsar mesures adreçades a fomentar la recollida selectiva. L’hostaleria i la restauració genera gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús

 

Foto: Contenidor de recollida de vidre / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional
01 Des 2023 09:22 - RedaccióSanta Perpètua commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda en col·laboració amb l’Escola Municipal de les Arts [ ... ]

Unes quaranta parades ompliran aquest dissabte la Fira de Nadal
01 Des 2023 09:20 - RedaccióUnes quaranta parades ompliran aquest dissabte la Fira de Nadal

Gairebé una quarantena de paradetes participaran aquest dissabte 2 de desembre a la Fira de Nadal de [ ... ]

L’Assemblea Fènix debat aquest divendres quines de les onze propostes volen dur a terme
01 Des 2023 09:31 - RedaccióL’Assemblea Fènix debat aquest divendres quines de les onze propostes volen dur a terme

Ja ha arribat el dia de l’assemblea Fènix. Aquest divendres 1 de desembre a les 18 hores a La Promo [ ... ]