hola

El Punt de Voluntariat ha obert aquesta setmana el termini d'inscripció per participar al Programa de Mentoria Social. El punt busca persones mentores de 25 anys o més, que dominin el català/castellà i tinguin un bon coneixement del municipi. Ser mentor o mentora suposa realitzar un acompanyament a una persona migrada per ajudar-la a assolir la plena autonomia i el seu benestar emocional.

Per aconseguir-ho, es posa en contacte a aquestes persones migrades amb persones autòctones de Santa Perpètua (o que portin ja temps vivint-hi), treballant aspectes com la pràctica de l'idioma (català/castellà), el coneixement del poble i els serveis públics, així com el suport en la cerca de feina. La participació en aquest programa aporta molts beneficis personals i emocionals a ambdues parts, segons destaca el Punt de Voluntariat. La mentoria és grupal i es faran grups d'entre dues i cinc persones mentores (que ja tinguin certa relació prèvia) per mentoritzar a cadascuna de les persones migrades.

Abans d'entrar en contacte amb la persona migrada, els participants rebran una formació inicial sobre com funcionarà el programa, i disposaran d'un suport tècnic durant el temps que duri aquesta relació, generalment entre 8 i 12 mesos. Les persones mentores s'han de comprometre a dedicar entre dos i quatre hores setmanals al programa, repartint-se aquesta dedicació entre les diferents persones del grup.

El Punt de Voluntariat assenyala que també és interessant que les persones que vulguin ser mentores tinguin coneixement d'altres idiomes, així com tenir experiència associativa, conèixer la realitat dels països d'origen o inclús haver viscut un procés migratori, però en cap cas són requisits imprescindibles. Les persones interessades poden demanar més informació al 93 574 37 21 o al correu puntvoluntariat@staperpetua.cat

Foto: El programa Mentoria té per objectiu afavorir la integració de les persones migrades / Ajuntament

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]