hola

La Generalitat de Catalunya ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica per nivells moderats de partícules a causa de la intrusió de pols africana a Santa Perpètua i a la quarantena de municipis de la conurbació de Barcelona que formen part de la Zona de Protecció Especial (ZPE) de l’Ambient Atmosfèric.

En un comunicat, assenyala que la mitjana diària dels nivells de PM10 d’ahir han estat superiors al valor de 50 μg/m³ en més d'una estació de mesurament de la ZPE. També indica que tot i que la previsió a 24 hores és que la intrusió de pols africana es retiri cap a l’est del territori, encara es podria superar el valor diari de 50 μg/m³ durant el dia d'avui.

L’avís preventiu és la fase prèvia a la possibilitat d’episodi ambiental, sense que s’hagi de produir necessàriament. L’objectiu d’aquesta actuació és reduir les emissions de contaminants per evitar un episodi ambiental.

En aquests avisos, es recomana a la ciutadania realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit; utilitzar el transport públic en la mesura del possible; reduir els desplaçaments amb vehicle privat; utilitzar el cotxe compartit; regular la climatització de les llars, entre d'altres.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Santa Perpètua ha recordat que el bus urbà és gratuït fins a aquest divendres dia 22 de setembre amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat i ha convidat a la ciutadania a fer servir aquest mitjà de transport públic en els trajectes que no pugui fer a peu pel municipi.


Foto: Per reduir la contaminació es recomana en la mesura del possible reduir els desplaçaments amb vehicle pivat / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]