hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua obrirà entre el 9 d'octubre i el 6 de novembre el termini per presentar sol·licituds a la nova convocatòria de subvencions per a la instal·lació d’ascensors, millora de l’accessibilitat i rehabilitació d’edificis residencials al municipi. El Consistori va aprovar a finals de juliol les bases per a la concessió d’aquest nou paquet d’ajuts. Aquest és un dels principals eixos del mandat 2023-2027 segons ha explicat el regidor d’Habitatge, Sergi Hernández, i vol donar resposta a la preocupació social per millorar les condicions d’habitabilitat i accessibilitat en els edificis d’habitatges.

L’edil ha explicat que, "la ciutadania interessada en aquests ajuts pot anar preparant tota la documentació necessària per tal de poder concórrer a la convocatòria quan l’obrim”, ha detallat Hernández que ha informat que podran ser beneficiàries d’aquestes subvencions les comunitats de propietaris plurifamiliars i les propietats d’habitatges unifamiliars. El regidor d’Habitatge ha manifestat que en aquesta convocatòria el Consistori destinarà un total 100.000 euros i ha especificat que la subvenció serà del 20% de les actuacions subvencionables, amb aplicació d’algunes limitacions associades al nombre d’habitatges dels edificis o la tipologia d’habitatge.

Les bases detallen dues línies d’actuacions subvencionables. La línia 1, relativa a la millora de l’accessibilitat i la instal·lació d’ascensors, inclou: les primeres instal·lacions d’ascensors, incloent-hi les obres que siguin indispensables per a l’actuació com ara la demolició i nova execució d’escales; també aquelles obres o instal·lacions que suposin una millora en les condicions d’accessibilitat dels edificis i dels seus accessos, com ara la supressió de graons, la formació de rampes, la instal·lació de baranes, etc.; i la instal·lació o adequació a la normativa vigent d’elements d’informació o d’avís, com senyals lluminosos o sonors que permetin l’orientació en l’ús d’escales i ascensors. Pel que fa a la línia 2, dedicada al foment de la rehabilitació edificatòria d’edificis residencials, es consideren subvencionables les obres de conservació dels edificis unifamiliars i plurifamiliars que disposin d’un Informe d’Inspecció Tècnica de l’Edifici (IITE), que qualifiqui les deficiències detectades com a importants, greus o molt greus, segons el document. Són subvencionables les obres relatives a l’estat de conservació de les cobertes, terrats, façanes, mitgeres, patis dels edificis, cantells de balcons i voladissos; les instal·lacions d’electricitat, fontaneria i sanejament de l’edifici que poden representar un risc per a la seguretat i la salubritat de les persones; i les obres relatives a l’estat de conservació de fonaments i estructures horitzontal i vertical. La informació de la convocatòria es pot consultar al web municipal staperpetua.cat.

Foto: Es destinaran 100.000 euros a la rehabilitació i instal·lació d'ascensors / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Fira de Nadal i l'encesa de llums donen la benvinguda al Nadal
04 Des 2023 13:07 - RedaccióLa Fira de Nadal i l'encesa de llums donen la benvinguda al Nadal

La Fira Nadal de Santa Perpètua va atreure moltíssimes persones que al llarg de la jornada del 2 de [ ... ]

Santa Perpètua visibilitza les persones amb diversitat funcional
04 Des 2023 12:33 - RedaccióSanta Perpètua visibilitza les persones amb diversitat funcional

Santa Perpètua de Mogoda ha commemorat el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional amb una actuació [ ... ]

Renfe invertirà 3,23 milions d'euros en la millora de l'accessibilitat de l'estació de La Florida
04 Des 2023 09:50 - RedaccióRenfe invertirà 3,23 milions d'euros en la millora de l'accessibilitat de l'estació de La Florida

Renfe millorarà l’accessibilitat de l’estació de Santa Perpètua de Mogoda-La Florida de la línia [ ... ]