hola

CASSA encara la darrera fase de les obres de construcció del nou dipòsit d’aigua potable de La Florida. Las nova instal·lació, de 1.000 m3 de capacitat, ubicada al parc de la Pesseta compta amb una inversió de més de 394.000 euros. Els treballs finalitzaran durant el proper mes d’agost, segons les previsions de CASSA.

Aquest dimecres una delegació municipal encapçala per l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i el president de l' Àrea del Territori, Acció Climàtica i Desenvolupament Local, Sergi Hernández, han visitat la instal·lació, acompanyada del gerent de CASSA; Joan Parte, i altres tècnics de la concessionària del servei d’aigües.

El nou dipòsit rebrà l’aigua de dos punts de subministrament i està equipat amb un sistema de monitoratge i control a distància, les 24 hores i els 365 dies de l’any, a més d’un sistema de recloració. La instal·lació millorarà substancialment la garantia i la qualitat del servei d'aigües al municipi, segons han destacat el gerent de CASSA, Joan Parte i el regidor Sergi Hernández.

L’Ajuntament i CASSA han apostat per un mètode constructiu molt eficient: formigó pretensat amb armadura postesa, que garanteix una construcció sense fissures i que es tradueix en una major durabilitat. A més, l’armadura evita l’oxidació del formigó com a conseqüència del clor i l’aigua. Aquest mètode de construcció també garanteix un mínim manteniment futur.

Un cop finalitzada la construcció del dipòsit, els treballs se centren ara en la tanca perimetral de la instal·lació, les connexions a les xarxes d’aigua potable, clavegueram i elèctrica, a més de les proves de funcionament i del sistema de telecontrol.

L'actuació forma part del projecte de col·laboració públic-privada Biotop, impulsat per l'Ajuntament i CASSA, per modernitzar el servei d’aigües municipal i impulsar la transformació ecològica, digital i justa del municipi des de l’activitat del cicle de l’aigua, segons ha informat en un comunicat.

Parte ha informat que el dipòsit té una capacitat de 1.000m3, que és el consum de dos dies del barri de la Florida inclòs el polígon industrial i que la instal·lació podria estar operativa durant la primera setmana del mes d'agost.

Per la seva banda, Sergi Hernández ha explicat que l'Ajuntament va valorar com a millor opció la construcció d'un nou dipòsit per substituir al que va col·lapsar l'any 2019 i ha posat en valor "l'eficient" xarxa d'aigua del municipi. També ha destacat que la nova instal·lació te major capacitat que l'anterior i un menor impacte visual ja que té dos metres soterrats. També ha anunciat que està preparada per que en un futur l'Ajuntament instal·li plaques solars.


Foto: Delegació municipal i de CASSA davant del dipòsit després de visitar les obres de la nova instal·lació / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional
01 Des 2023 09:22 - RedaccióSanta Perpètua commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda en col·laboració amb l’Escola Municipal de les Arts [ ... ]

Unes quaranta parades ompliran aquest dissabte la Fira de Nadal
01 Des 2023 09:20 - RedaccióUnes quaranta parades ompliran aquest dissabte la Fira de Nadal

Gairebé una quarantena de paradetes participaran aquest dissabte 2 de desembre a la Fira de Nadal de [ ... ]

L’Assemblea Fènix debat aquest divendres quines de les onze propostes volen dur a terme
01 Des 2023 09:31 - RedaccióL’Assemblea Fènix debat aquest divendres quines de les onze propostes volen dur a terme

Ja ha arribat el dia de l’assemblea Fènix. Aquest divendres 1 de desembre a les 18 hores a La Promo [ ... ]