hola

La Regidoria de Salut Pública ha informat que no s’han registrat incidències a nivell particular ni a nivell de control de plagues sobre l’alerta per la proliferació de paparres

La Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha informat que al nostre municipi no s’han registrat incidències ni alertes a nivell particular ni a nivell de control de plagues sobre l’alerta per la proliferació de paparres a l’àrea metropolitana de Barcelona. De fet, l’Ajuntament realitza controls habituals de plagues a través d’una empresa especialitzada. Alguns mitjans de comunicació han inclòs Santa Perpètua a la llista de municipis afectats per aquesta plaga i l’Ajuntament de Polinyà ha tancat el camí de Can Oller per a la realització d’un tractament de control. Tot i això a Santa Perpètua, no hi ha constància de la proliferació d’aquesta espècie.

Les paparres són artròpodes que parasiten externament un gran nombre d’animals silvestres, tant mamífers com aus i rèptils, els animals domèstics, i també poden picar els humans.

Les paparres proliferen, sobretot, a la primavera i a l’estiu i, sembla ser que els hiverns de temperatures suaus que ha provocat el canvi climàtic també són una causa per a la seva proliferació.

Salut Pública demana a la ciutadania que si es detecten paparres al terme municipal de Santa Perpètua es posin en contacte amb la Regidoria a través del correu electrònic spublica@staperpetua.cat o trucant a la Granja Soldevila, al telèfon 93 560 01 03. Tanmateix l'Ajuntament ha informat que es manté alerta en el control de la plaga.


Foto: Paparra / 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]