hola

Es tracta d’un programa per conèixer i acompanyar a les persones grans que se senten soles o aïllades, per mitjà d’una atenció individualitzada i de la implicació de serveis municipals i comunitaris, entitats, comerços i veïnat. Nexes s’adreça a persones més grans de seixanta-cinc anys que visquin soles i es trobin en situació d’aïllament social o que expressin sentiment de solitud. A partir de les dades de les quals disposa la Regidoria de Salut Pública, s’ha fet una selecció de persones per poder atendre-les amb la voluntat que Nexes es consolidi com un servei municipal més. La voluntat d’acollir-se a aquest programa ha estat motivada per les dades poblacionals recollides al Pla local de salut SPM i als indicadors de salut SPM de la Diputació de Barcelona, que destacaven l’augment de la franja d’edat de la gent gran.

La detecció de les persones que pateixen soledat es farà a través d’unes entrevistes al domicili de les persones grans seleccionades. Les entrevistes permetran valorar si aquest ciutadà pateix soledat i conèixer el seu context per valorar les seves preferències i necessitats. Un cop detectades, es redactarà un Pla individual on les persones grans podran gaudir d’activitats, espais i recursos municipals, per tal de trencar l’aïllament en el que es troben i ampliant la seva xarxa relacional.

En aquest sentit l’Ajuntament obrirà equipaments municipals als mesos de juliol i agost on les persones grans podran accedir a les diferents activitats que s’organitzen a nivell municipal a través d’espais oberts, jocs, manualitats, gimnàstica per persones amb mobilitat reduïda o alfabetització digital, entre altres. Les pica-portes del programa A-porta també han ofert el seu suport a Nexes per a la detacció.

Segons expliquen des de Salut Pública, “per dur a terme aquest programa és important corresponsabilitzar al conjunt de la població, implicar serveis, equipaments, entitats, comerços de proximitat i farmàcies fent difusió del programa i detectant situacions d’aïllament posant-les en coneixement de la Regidoria a través del correu spublica@staperpeuta.cat o del telèfon 93 560 01 03”.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]