hola

La Regidoria de Cooperació Internacional i Solidaritat de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha subvencionat amb gairebé 90.000 euros quatre projectes de tres ONGD locals.

Santa Perpètua Solidària ha rebut ajuts per a dos projectes: l’ampliació del dispensari de Jalambereh (Gàmbia) amb una nova zona de maternitat amb 36.934,69 euros i la Formació i capacitació de les dones de la Daira de Tifariti (Camps de refugiats sahrauís). Emprenedoria per a la obtenció de recursos econòmics amb 10.950 euros.

Alkaria rebrà 20.026,17 euros per al projecte de millora de la qualitat de vida dels adults majors institucionalitzats als centres de San Miguel de Padrón a Cuba, mentre que Asperpol ha rebut una subvenció de 22.089,13 per a la Cooperativa de costura, mujeres de Sukuta (Gàmbia). Les ONGD hauran de justificar la despesa d’aquests projectes abans del 31 de maig de 2024. La xifra conjunta de subvenció dels quatre projectes és de 89.999,99 euros.

La regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional en funcions, Neus Garcia, ha explicat que l'Ajuntament dotarà amb pressupost quatre projectes presentats per tres entitats. Dos a Gàmbia, un a Cuba i un altre als campaments de refugiats sahrauís.

L'ONGD SPSolidària ha obtingut ajuda per dur a terme l'ampliació del centre sanitari de Jalamberegh amb una ala per a maternitat. Garcia ha recordat que aquest equipament sanitari fa més de vint anys que va començar a funcionar gràcies a l'entitat perpetuenca. L'altra projecte a Gàmbia anirà a càrrec de l'ONGD Asperpol a Jarra Sukuta on es crearà una Cooperativa de costura per a dones que les empoderi amb formació i els doni una manera de guanyar-se la vida.

Neus Garcia ha explicat que SPSolidària als campaments de refugiats sahrauís també obtindrà una subvenció per fer una escola de confecció que permeti a les dones poder crear un taller de roba per abastir la població dels campaments i obtenir recursos econòmics propis.

Alkaria ha obtingut subvenció per a la segona fase d'un projecte a Cuba en la reconstrucció d'un edifici que és residència de gent gran.

Neus Garcia ha destacat que aquest tipus de projectes de les ONGD locals en els quals inverteix l'Ajuntament "han tingut molt bons resultats i han millorat les condicions de vida i ha empoderat les poblacions" i ha subratllat que "el codesenvolupament té una doble vessant que és la integració i la involucració de les persones originàries d'aquests poblacions en aquests projectes".


Foto: Centre mèdic de Jalamberegh, Gàmbia / SPSolidària

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional
01 Des 2023 09:22 - RedaccióSanta Perpètua commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda en col·laboració amb l’Escola Municipal de les Arts [ ... ]

Unes quaranta parades ompliran aquest dissabte la Fira de Nadal
01 Des 2023 09:20 - RedaccióUnes quaranta parades ompliran aquest dissabte la Fira de Nadal

Gairebé una quarantena de paradetes participaran aquest dissabte 2 de desembre a la Fira de Nadal de [ ... ]

L’Assemblea Fènix debat aquest divendres quines de les onze propostes volen dur a terme
01 Des 2023 09:31 - RedaccióL’Assemblea Fènix debat aquest divendres quines de les onze propostes volen dur a terme

Ja ha arribat el dia de l’assemblea Fènix. Aquest divendres 1 de desembre a les 18 hores a La Promo [ ... ]