hola

La Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Santa Perpètua va organitzar dilluns 12 de juny una dinàmica participativa per fer el seguiment de l’execució i l’avaluació del Pla Local de Salut 2022-2026.

L’acte va comptar amb l'assistència de representants de diverses entitats vinculades amb la salut i membres del programa A-Porta.

El Pla Local de Salut inclou 31 accions, distribuïdes en tres àmbits: Benestar emocional, Estil de vida saludable, i Entorn saludable. En l'àmbit de benestar emocional es va explicar que s'ha executat el programa d'activitats de ComunitàriaMENT, s'ha demanat el projecte Nexes a la Diputació de Barcelona, un programa per detectar persones grans que es trobin en situació de soledat no desitjada i facilitar-les suport per revertir aquesta situació i/o millorar el seu benestar, tot implicant diferents agents del territori. També s'han posat en marxa grups de dinamització de suport a persones cuidadores, s'ha posat en marxa el servei de suport emocional per a joves i el programa psicoeducativo de l'EAP.

En l'àmbit d'estils de vida saludable s'han reforçat les activitats de salut de la programació estable, dinamització d'espais públics amb activitats físiques i la prescripció social. Per últim en l'entorn saludable s'ha aprovat el nou Pla de Mobilitat que incideix en la mobilitat a peu i en bicicleta i la reducció de la contaminació i s'ha actualitzat el reglament i la revisió de la gestió dels serveis funeraris.

La tècnica de salut pública, Montse Prior, ha indicat que durant la reunió les entitats han prioritzat la residència de la Gent Gran i ha indicat que també s'ha parlat de beques esportives i de la posada en marxa de nou de la prescripció social. Una de les accions del pla local de salut que s'ha executat al cent per cent ha estat el ComunitàriaMENT que s'inscriu en l'àmbit del benestar emocional i ha avançat que properament es retornarà amb el programa de camins escolars.

Aquest dilluns s'ha fet una dinàmica de seguiment del pla local de salut amb representants d’entitats i associacions. En aquesta activitat es volia recollir l’opinió de la ciutadania i donar a conèixer en quin punt es troba el Pla Local de Salut. Durant el mes de maig es va desenvolupar la primera dinàmica de seguiment del Pla Local de Salut amb tècnics de les diferents àrees de l’Ajuntament implicades en aquest projecte i els professionals, metges i infermeres de l’ICS dels centres d’Atenció Primària del municipi.


Foto: Durant la trobada es va fer una avaluació de les accions del Pla Local / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Comencen les matrícules a Activitats, cursos, tallers, art i esports
17 Jun 2024 09:29 - RedaccióComencen les matrícules a Activitats, cursos, tallers, art i esports

Del 17 al 28 de juny és el període de matrícula i reserva de plaça de les diverses opcions que ofereix [ ... ]

'Eines per ajudar els fills i filles a créixer' tanca el cicle de xerrades online d'Educació
17 Jun 2024 12:29 - Redacció'Eines per ajudar els fills i filles a créixer' tanca el cicle de xerrades online d'Educació

La Regidora d'Educació de l'Ajuntament de Santa Perpètua finalitza avui el nou cicle de xerrades online [ ... ]

La R3 recupera aquest dilluns el servei habitual i arriba fins a Barcelona i l'Hospitalet
17 Jun 2024 09:22 - RedaccióLa R3 recupera aquest dilluns el servei habitual i arriba fins a Barcelona i l'Hospitalet

Avui dilluns 17 de juny s'ha recuperat la normalitat a les línies de rodalies R3, R4, R7 i R12 un cop [ ... ]