hola

L'alcaldessa de la Daira de Tifariti als campaments de refugiats sahrauís, Dumaha Mohamed Maati, ha estat a Santa Perpètua on va ser rebuda per l'alcaldessa en funcions, Isabel Garcia, i la regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional en funcions, Neus Garcia. L'Ajuntament de Santa Perpètua i els campaments de refugiats han mantingut relacions històricament a través del programa de colònies escolars Vacances en Pau i amb projectes de cooperació elaborats directament pel Consistori o a través de l'ONGD SPSolidària amb subvenció municipal. En la reunió institucional a la qual també va assistir una delegació d'SPSolidària encapçalada per la presidenta, Lídia Aymerich, ambdues alcaldesses van manifestar la intenció de continuar amb aquesta col·laboració.

La jornada oficial va començar a l'Institut Escola Santiga on la mateixa alcaldessa de la Daira de Tifariti va entregar les cartes que els infants sahrauís de l'escola València havien escrit per respondre les missives que l'alumnat de 6è del centre perpetuenc els havia enviat fa unes setmanes. Aquesta activitat és una de les propostes de l'ONGD SPSolidària a través de la Programació Estable a les escoles. Amb el títol de Sàhara: Fes un amic/amiga de molt lluny l'entitat solidària vol donar a conèixer la situació del poble sahrauí i posar en contacte a joves amb l'objectiu de crear amistats. L'alcaldessa, membres de SPSolidària i la regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional en funcions van trobar-se amb els infants a l'Institut Escola Santiga amb els quals van mantenir una conversa interessant i en la qual van fer preguntes als representants sahrauís.

L'alcaldessa de la Daira de Tifariti als campaments de refugiats sahrauís, Dumaha Mohamed Maati, va agrair a Santa Perpètua "tots els projectes essencials que s'han anat fent als campaments durant tots aquests anys". Dumaha va insistir que volen continuar amb aquesta col·laboració "fins que el poble sahrauí sigui independent i pugui retornar tota aquesta ajuda".

La regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional en funcions, Neus Garcia, ha explicat que, tot i que SPSolidària havia fet un treball previ a les aules en el marc d'aquesta activitat, "als infants els costa visualitzar la realitat dels campaments de refugiats sahrauís" perquè és molt diferent a la nostra.Neus Garcia ha expressat que cal continuar amb activitats de sensibilització ciutadana per donar a conèixer les necessitats d'altres pobles i que aquestes accions no es poden deixar de fer.

El membre d'SPSolidària encarregat d'aquesta activitat, Sergi Hernández, ha expressat que l'objectiu és essencial per "mantenir viva la flama de la situació del poble sahrauí, la solidaritat internacional i la defensa dels drets humans". Hernández ha insistit que una de les idees és establir uns llaços que permetin recuperar el projecte de colònies d'estiu Vacances en Pau que no es duu a terme a la localitat des de 2020. Per això, si alguns dels alumnes volen continuar amb la correspondència, SPSolidària els facilitarà els enviaments.

La jornada de l'alcaldessa de la Daira de Tifariti als campaments de refugiats sahrauís, Dumaha Mohamed Maati, va continuar a la tarda amb la seva participació a la reunió de junta de SPSolidària on es va tractar l'estat dels darrers projectes realitzats als campaments i també noves propostes a dur a terme.

 

Foto: L'alcaldessa de Tifariti a l'Institut Escola Santiga acompanyada de representats municipals i de SPSolidària / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Fira de Nadal i l'encesa de llums donen la benvinguda al Nadal
04 Des 2023 13:07 - RedaccióLa Fira de Nadal i l'encesa de llums donen la benvinguda al Nadal

La Fira Nadal de Santa Perpètua va atreure moltíssimes persones que al llarg de la jornada del 2 de [ ... ]

Santa Perpètua visibilitza les persones amb diversitat funcional
04 Des 2023 12:33 - RedaccióSanta Perpètua visibilitza les persones amb diversitat funcional

Santa Perpètua de Mogoda ha commemorat el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional amb una actuació [ ... ]

Renfe invertirà 3,23 milions d'euros en la millora de l'accessibilitat de l'estació de La Florida
04 Des 2023 09:50 - RedaccióRenfe invertirà 3,23 milions d'euros en la millora de l'accessibilitat de l'estació de La Florida

Renfe millorarà l’accessibilitat de l’estació de Santa Perpètua de Mogoda-La Florida de la línia [ ... ]