hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha lliurat aquest dilluns 5 de juny els diplomes dels projectes de diversificació curricular Orienta’t i Supera’t que ha realitzat l’alumnat de l’Institut Estela Ibèrica. El projecte Supera’t ha comptat amb una participació de dotze alumnes de 3r d’ESO que han realitzat pràctiques en les escoles Bernat de Mogoda, Santa Perpètua, la Florida i Barcanova; l'Institut Escola Santiga, el Centre Cívic Can Folguera, les escoles bressol municipals Can Folguera i Els Pins; l'Institut Estela Ibèrica; i el restaurant Granja Soldevila.

En el projecte Orienta’t, que ha comptat amb la participació de quinze alumnes de 4t d’ESO, l’Ajuntament posa a disposició un espai on aquests alumnes puguin fer un aprenentatge pre-laboral, i treballar el currículum escolar en un entorn diferent posant a l’abast del professorat recursos educatius específics. Aquests tallers tenen com a finalitat que l’aplicació pràctica dels coneixements adquirits esdevinguin un element motivador per a ells i elles. La Regidoria d'Educació ha destacat que s'ha desenvolupat un taller d’audiovisuals a La Granja Soldevila i un altre de cuina a les instal·lacions de GSIS. 

L'acte és un reconeixement als treballs i a les pràctiques realitzades durant el curs escolar 2022-2023 als 27 alumnes que han format part dels projectes de diversificació curricular. Amb els programes Supera't i Orienta't, l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda pretén oferir un suport a l’Institut Estela Ibèrica per tal de donar una resposta a les necessitats educatives de l’alumnat amb una atenció individualitzada que afavoreixi la seva integració escolar per tal que assoleixin les capacitats i les competències bàsiques per acreditar l’Educació Secundària Obligatòria.

A l’acte de reconeixement han assistit l’alumnat participant dels projectes, amb els seus tutors i tutores, l’orientadora educativa, membres de l'equip directiu del centre educatiu; el regidor d'educació en funcions, Pere García, i l'alcaldessa de Santa Perpètua en funcions, Isabel Garcia.

El regidor d'Educació en funcions ha recordat que els programes Orienta't i Supera't està pensat per alumnat que pugui ser reorientat i els motivi a ser conscient que sí tenen opcions laborals i formatives. Els participants al Orienta't han preparat dos àudiovisuals per mostrar el que han après aquest curs. Un amb totes les receptes apreses en el taller de cuina i un altre, el què han fet com a activitat formativa el taller d'àudiovisuals, que és un petit curtmetratge sobre el bullying. Pere García ha manifestat que "és impressionant" i ha plantejat la possibilitat de passar-lo als centres educatius perquè és una problemàtica que cal treballar i erradicar.

Dues de les alumnes que han pres part en el programa Supera't han expressat que l'experiència els ha agradat i les ha ajudat molt.


0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Comencen les matrícules a Activitats, cursos, tallers, art i esports
17 Jun 2024 09:29 - RedaccióComencen les matrícules a Activitats, cursos, tallers, art i esports

Del 17 al 28 de juny és el període de matrícula i reserva de plaça de les diverses opcions que ofereix [ ... ]

'Eines per ajudar els fills i filles a créixer' tanca el cicle de xerrades online d'Educació
17 Jun 2024 12:29 - Redacció'Eines per ajudar els fills i filles a créixer' tanca el cicle de xerrades online d'Educació

La Regidora d'Educació de l'Ajuntament de Santa Perpètua finalitza avui el nou cicle de xerrades online [ ... ]

La R3 recupera aquest dilluns el servei habitual i arriba fins a Barcelona i l'Hospitalet
17 Jun 2024 09:22 - RedaccióLa R3 recupera aquest dilluns el servei habitual i arriba fins a Barcelona i l'Hospitalet

Avui dilluns 17 de juny s'ha recuperat la normalitat a les línies de rodalies R3, R4, R7 i R12 un cop [ ... ]