hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha lliurat aquest dilluns 5 de juny els diplomes dels projectes de diversificació curricular Orienta’t i Supera’t que ha realitzat l’alumnat de l’Institut Estela Ibèrica. El projecte Supera’t ha comptat amb una participació de dotze alumnes de 3r d’ESO que han realitzat pràctiques en les escoles Bernat de Mogoda, Santa Perpètua, la Florida i Barcanova; l'Institut Escola Santiga, el Centre Cívic Can Folguera, les escoles bressol municipals Can Folguera i Els Pins; l'Institut Estela Ibèrica; i el restaurant Granja Soldevila.

En el projecte Orienta’t, que ha comptat amb la participació de quinze alumnes de 4t d’ESO, l’Ajuntament posa a disposició un espai on aquests alumnes puguin fer un aprenentatge pre-laboral, i treballar el currículum escolar en un entorn diferent posant a l’abast del professorat recursos educatius específics. Aquests tallers tenen com a finalitat que l’aplicació pràctica dels coneixements adquirits esdevinguin un element motivador per a ells i elles. La Regidoria d'Educació ha destacat que s'ha desenvolupat un taller d’audiovisuals a La Granja Soldevila i un altre de cuina a les instal·lacions de GSIS. 

L'acte és un reconeixement als treballs i a les pràctiques realitzades durant el curs escolar 2022-2023 als 27 alumnes que han format part dels projectes de diversificació curricular. Amb els programes Supera't i Orienta't, l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda pretén oferir un suport a l’Institut Estela Ibèrica per tal de donar una resposta a les necessitats educatives de l’alumnat amb una atenció individualitzada que afavoreixi la seva integració escolar per tal que assoleixin les capacitats i les competències bàsiques per acreditar l’Educació Secundària Obligatòria.

A l’acte de reconeixement han assistit l’alumnat participant dels projectes, amb els seus tutors i tutores, l’orientadora educativa, membres de l'equip directiu del centre educatiu; el regidor d'educació en funcions, Pere García, i l'alcaldessa de Santa Perpètua en funcions, Isabel Garcia.

El regidor d'Educació en funcions ha recordat que els programes Orienta't i Supera't està pensat per alumnat que pugui ser reorientat i els motivi a ser conscient que sí tenen opcions laborals i formatives. Els participants al Orienta't han preparat dos àudiovisuals per mostrar el que han après aquest curs. Un amb totes les receptes apreses en el taller de cuina i un altre, el què han fet com a activitat formativa el taller d'àudiovisuals, que és un petit curtmetratge sobre el bullying. Pere García ha manifestat que "és impressionant" i ha plantejat la possibilitat de passar-lo als centres educatius perquè és una problemàtica que cal treballar i erradicar.

Dues de les alumnes que han pres part en el programa Supera't han expressat que l'experiència els ha agradat i les ha ajudat molt.


0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Fira de Nadal i l'encesa de llums donen la benvinguda al Nadal
04 Des 2023 13:07 - RedaccióLa Fira de Nadal i l'encesa de llums donen la benvinguda al Nadal

La Fira Nadal de Santa Perpètua va atreure moltíssimes persones que al llarg de la jornada del 2 de [ ... ]

Santa Perpètua visibilitza les persones amb diversitat funcional
04 Des 2023 12:33 - RedaccióSanta Perpètua visibilitza les persones amb diversitat funcional

Santa Perpètua de Mogoda ha commemorat el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional amb una actuació [ ... ]

Renfe invertirà 3,23 milions d'euros en la millora de l'accessibilitat de l'estació de La Florida
04 Des 2023 09:50 - RedaccióRenfe invertirà 3,23 milions d'euros en la millora de l'accessibilitat de l'estació de La Florida

Renfe millorarà l’accessibilitat de l’estació de Santa Perpètua de Mogoda-La Florida de la línia [ ... ]