hola

Una vintena de persones va assistir ahir a la xerrada "Habitatge cooperatiu en cessió d’ús: Altres models d’accés a l’habitatge a Santa Perpètua" organitzada per l’associació perpetuenca de cohabitatge La Teixidora. L’acte, que és el primer d’un cicle de tres, va tenir lloc al Vapor va comptar amb la participació de Simona Cerri, del Laboratori Territorial d’Habitatge de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès i Berta Argemí, del grup Clau Mestra (Sant Cugat del Vallès) per compartir la seva experiència. 

Durant l’acte es va parlar d'un model diferent d'habitatge i es van presentar projectes, que ja són una realitat a altres poblacions. Gina Tosas, membre de la Teixidora, explica que aquel model d’habitatge "és transformador", que tracta l'habitatge com" un bé d'ús i no una inversió" i també com "un dret i no un privilegi". Afegeix que permet disposar " d'un habitatge a un preu més estable al lloguer que avui en dia puja cada dia més i també a uns preus inferiors a la compra del mercat lliure" .Tosas explica que aquests son una alternativa d’habitatge digne que s’allunya de l’especulació inmobiliària.

La Teixidora està formada per set unitats de convivència que s’han unit per engegar un projecte d’habitatge cooperatiu al municipi  amb l'assessorament de l'Ateneu Cooperatiu del Vallès i Sostre Cívic. Marta Pagès, membre de la Teixidora, explica que poten un any treballant en aquest projecte que posa el treball de les cures al centre.

Les persones interessades en formar part o informar-se sobre el projecte de la Teixidora poden contactar per correu electrònic amb l’entitat a l'adreça cooperpetua@gmail.com 

La Teixidora ha explicat que després de l’estiu esperen poder celebrar una trobada amb altres grups d’habitatge cooperatiu per conèixer diverses realitats i experiències d’èxit i, a la tardor, una trobada amb administracions locals de poblacions on han tingut lloc projectes d’aquesta mena.

 

Foto: Un moment de la presentació / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Fira de Nadal i l'encesa de llums donen la benvinguda al Nadal
04 Des 2023 13:07 - RedaccióLa Fira de Nadal i l'encesa de llums donen la benvinguda al Nadal

La Fira Nadal de Santa Perpètua va atreure moltíssimes persones que al llarg de la jornada del 2 de [ ... ]

Santa Perpètua visibilitza les persones amb diversitat funcional
04 Des 2023 12:33 - RedaccióSanta Perpètua visibilitza les persones amb diversitat funcional

Santa Perpètua de Mogoda ha commemorat el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional amb una actuació [ ... ]

Renfe invertirà 3,23 milions d'euros en la millora de l'accessibilitat de l'estació de La Florida
04 Des 2023 09:50 - RedaccióRenfe invertirà 3,23 milions d'euros en la millora de l'accessibilitat de l'estació de La Florida

Renfe millorarà l’accessibilitat de l’estació de Santa Perpètua de Mogoda-La Florida de la línia [ ... ]