hola

El Departament de Territori preveu la creació d'un corredor de bus ràpid que uniria Sabadell i Santa Perpètua de Mogoda amb una longitud de 4,9 km. El nou corredor aprofitaria la millora viària de la carretera B-140 prevista al projecte de traçat en redacció. També s’inclouria la creació de noves parades d'autobús i diversos trams de carril bici. Aquest corredor figura en una segona fase,més enllà de 2025, del projecte de creació de 13 corredors per a busos ràpids que connectaran nuclis urbans en àrees especialment congestionades de la regió metropolitana de Barcelona, Girona i la Catalunya Central de la qual se’n beneficiaran 12 milions d’usuaris i suposarà la reducció d’emissions de 3.000 tones de CO2 anuals i un milió de vehicles privats menys a les carreteres catalanes. Les actuacions també inclouen la creació de 28,4 km de noves vies ciclistes i de mobilitat a peu.

Territori ha anunciat que invertirà, en una primera fase, 67 milions d’euros en la creació d’una xarxa de sis corredors de busos ràpids en àrees congestionades amb la intenció d’afavorir el transport públic davant del vehicle privat. En aquesta primera actuació figura un corredor que unirà Caldes i Palau, amb 2,9 km de longitud, i una inversió de 9 milions d'euros. També es preveu una via ciclista compartida amb vianants en tot el tram d’actuació. El corredor de Santa perpètua-Sabadell és el que es troba més avançat del segon paquet d'actuacions, segons ha informat el Departament de Territori.

Així mateix, dins d’aquesta segona fase s’incorporen la resta de corredors d’autobusos ràpids previstos al Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV), actualment en fase inicial de redacció d’estudis previs, com són el Rubí - Cerdanyola del Vallès, UAB - La Llagosta, Sabadell - Cerdanyola del Vallès, Vall de Tenes – Mollet i Palau Solità i Plegamans - La Llagosta.

 

Foto: Carretera B-140, en el terme municipal de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Comencen les matrícules a Activitats, cursos, tallers, art i esports
17 Jun 2024 09:29 - RedaccióComencen les matrícules a Activitats, cursos, tallers, art i esports

Del 17 al 28 de juny és el període de matrícula i reserva de plaça de les diverses opcions que ofereix [ ... ]

'Eines per ajudar els fills i filles a créixer' tanca el cicle de xerrades online d'Educació
17 Jun 2024 12:29 - Redacció'Eines per ajudar els fills i filles a créixer' tanca el cicle de xerrades online d'Educació

La Regidora d'Educació de l'Ajuntament de Santa Perpètua finalitza avui el nou cicle de xerrades online [ ... ]

La R3 recupera aquest dilluns el servei habitual i arriba fins a Barcelona i l'Hospitalet
17 Jun 2024 09:22 - RedaccióLa R3 recupera aquest dilluns el servei habitual i arriba fins a Barcelona i l'Hospitalet

Avui dilluns 17 de juny s'ha recuperat la normalitat a les línies de rodalies R3, R4, R7 i R12 un cop [ ... ]