hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua i l’Associació de Veïns Ciutat Jardí de La Florida han signat un conveni per constituir una nova comunitat energètica. Es tracta de la tercera comunitat del municipi que es proveirà a través d’energies renovables de la nova instal·lació de plaques solars fotovoltaiques que el Consistori està instal·lant a l’Escola La Florida. En una primera fase d’aquesta actuació, l’Ajuntament va signar un conveni amb l’AMPTA de l’escola i amb qui properament constituirà oficialment la nova comunitat que es proveirà de la primera fase d’instal·lació de fotovoltaiques.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i el president de l’AVCJ La Florida, Torcuato Matilla van signar dimecres 12 d’abril el conveni per iniciar els tràmits de constitució de la comunitat. Per prendre-hi part, cal estar associat a l'entitat veïnal. Les persones interessades poden contactar amb l'AVCJ La Florida, al centre cívic del barri o a través del mail avlaflorida@gmail.com. La primera comunitat energètica del municipi es va constituir l'1 de març amb l’AMPA de l’Escola Bernat de Mogoda, proveïda per les instal·lacions fotovoltaiques instal·lades en aquest centre educatiu. Els objectius d’aquestes actuacions, segons ha explicat el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, són compartir amb la ciutadania una part de l’energia que subministren aquestes instal·lacions públiques, l’estalvi econòmic a la factura, fomentar l’ús d’energia renovable de proximitat i alhora fomentar l’associacionisme.

“Des de l’Ajuntament, continuem treballant per la transició energètica a l’entorn de la utilització d’energies renovables i alhora promovent la sobirania energètica per tal que la ciutadania pugui convertir-se tan en productora com en consumidora d’aquest nou model energètic que impulsa el Consistori amb l’objectiu de confrontar la producció i els consums energètics de les grans multinacionals que actualment controlen el mercat”, ha manifestat el regidor. Hernández ha destacat que “amb les comunitats locals, fem una tasca educativa important i alhora fem directament beneficiària la ciutadania perquè directament es beneficia d’aquesta energia renovable de manera gratuïta amb el descompte de la seva facturació mensual de la llum”. Les famílies que formin part de les comunitats energètiques municipals rebran de forma gratuïta, durant dotze mesos, una part de l’electricitat produïda a les diferents instal·lacions fotovoltaiques públiques i es cedirà una potencia de 0,5Kw a cada membre de la comunitat.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]