hola

Les vuit picaportes del programa A-Porta han visitat un total de 218 habitatges de Can Folguera entre els dies 3 de gener i 28 de febrer. D’aquests, un total de 131 han obert la porta, un 60,1% del total, i s’han realitzat un total de 110 entrevistes. Aquestes són les primeres dades d’aquest projecte social que impulsa la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) en col·laboració de l’Ajuntament de Santa Perpètua i que es van presentar durant la celebració del primer Comitè de seguiment del programa, el 15 de març. A la trobada, van participar l’equip de dones del programa, representants de la CONFAVC, de l’Ajuntament, d’entitats del barri i de CASSA, que també col·labora en el programa juntament amb l’Obra Social de la Caixa. A-Porta és un projecte social mitjançant el qual persones del barri, formades i contractades per a aquesta tasca, les picaportes, visiten als veïns i veïnes per donar-los suport, consells i recursos sobre com millorar la seva qualitat de vida. A Santa Perpètua, el programa té la doble missió de lluita contra la pobresa energètica i d’ajuda a la gent gran.

La coordinadora del programa, Mariona Bernal, va explicar el talent que ha demostrat l’equip de picaportes, format per vuit dones del barri “coneixedores de la comunitat i compromeses i motivades”. Bernal va explicar que aquests primers resultats han constatat que al barri existeix sentiment de pertinença i de comunitat, que es reflecteix en dades com que el 88% de les persones entrevistades mostra estima pel barri i que el 72,1% manifesta ajudar o rebre ajuda del veïnat. En aquesta primera fase, les persones entrevistades valoren de Can Folguera que és un barri tranquil, cèntric, la interculturalitat, la bona comunicació en autobús i que la gent es coneix, entre d’altres aspectes. Paral·lelament apunten que cal millorar el civisme del veïnat, la neteja de voreres i parterres i la il·luminació nocturna i que cal fomentar l’obertura de comerços, la rehabilitació d’edificis i la instal·lació d’ascensors.

La gerent de la CONFAVC, Alba Gómez, va destacar les dades provisionals d’obertura de porta del 60,1% com a “èxit rotund” i va remarcar el potencial del barri amb les dades recollides fins el moment. Gómez també va manifestar que les percepcions que han mostrat les persones entrevistades han de ser “recollides com a deures” tant per part de l’administració com de l’associació de veïns i les entitats de Can Folguera.

Per la seva part, el primer tinent d’Alcaldia, Adelino Macías, va mostrar la seva satisfacció per com s’estava desenvolupant el projecte i va valorar la tasca que estan realitzant les vuit dones de l’equip de picaportes. L’edil també va avançar que l’Ajuntament està estudiant la continuïtat d’aquest programa, que finalitza el 30 d’abril.


Foto: La primera reunió del Comitè de seguiment del programa A-Porta s'ha celebrat aquest mes al Centre Cívic Can Folguera / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional
01 Des 2023 09:22 - RedaccióSanta Perpètua commemora el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda en col·laboració amb l’Escola Municipal de les Arts [ ... ]

Unes quaranta parades ompliran aquest dissabte la Fira de Nadal
01 Des 2023 09:20 - RedaccióUnes quaranta parades ompliran aquest dissabte la Fira de Nadal

Gairebé una quarantena de paradetes participaran aquest dissabte 2 de desembre a la Fira de Nadal de [ ... ]

L’Assemblea Fènix debat aquest divendres quines de les onze propostes volen dur a terme
01 Des 2023 09:31 - RedaccióL’Assemblea Fènix debat aquest divendres quines de les onze propostes volen dur a terme

Ja ha arribat el dia de l’assemblea Fènix. Aquest divendres 1 de desembre a les 18 hores a La Promo [ ... ]