hola

La unitat d’intervenció en situacions de pèrdua d’habitatge de la Regidoria d’Habitatge ha aconseguit aturar el 79% del total dels processos de desnonaments en els quals ha intervingut des de la seva creació l’any 2021. El regidor d’Habitatge, Sergi Hernández, ha valorat la tasca que realitza aquesta unitat antidesnonaments formada per un equip de treballadores socials integrades a Habitatge. “En aquest programa, assistim a les famílies que es troben en risc de pèrdua d’habitatge per fer un acompanyament legal i administratiu i evitar que finalment s’executin les ordres de llançaments i forçar als grans tenidors a complir amb la seva obligació d’oferir un lloguer social a les famílies que es troben en situació de vulnerabilitat”, ha declarat l’edil. Hernández ha insistit en que l’Ajuntament de Santa Perpètua “és molt estricte i contundent a l’hora d’enfrontar-nos als grans tenidors que s’hi neguen a complir amb la llei i estem coordinats amb l’Agència Catalana d’Habitatge per incoar expedients de sancions per incomplir les seves responsabilitats legals” i ha afegit que també es diferencien les “diferents tipologies d’ocupació, per garantir el dret de tothom, no només de les persones vulnerables, sino també dels veïns i veïnes en cas que hi hagi ocupacions que siguin delinqüencials o que alterin la convivència, a les quals no oferim aquest servei”. Sobre aquest tipus d’ocupació, el regidor ha volgut puntualitzar que “són realment molt residuals i són casos molt puntuals”. Sobre les ocupacions en habitatges públics, Sergi Hernández també s’ha mostrat inflexible perquè “desvirtuen el circuit dels professionals públics que acredita que aquestes persones necessiten ajut”.

El regidor també ha destacat que l’Ajuntament ha desenvolupat una “estratègia per atendre i garantir en la mesura de les nostres possibilitats el dret a l’accés de l’habitatge digne desenvolupant polítiques multidisciplinars que tenen diferents eixos, millori el context i afavoreixi que la nostra ciutadania tingui mes facilitat per accedir a un habitatge a la nostra localitat"


Foto: Imatge d'arxiu / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Comencen les matrícules a Activitats, cursos, tallers, art i esports
17 Jun 2024 09:29 - RedaccióComencen les matrícules a Activitats, cursos, tallers, art i esports

Del 17 al 28 de juny és el període de matrícula i reserva de plaça de les diverses opcions que ofereix [ ... ]

'Eines per ajudar els fills i filles a créixer' tanca el cicle de xerrades online d'Educació
17 Jun 2024 12:29 - Redacció'Eines per ajudar els fills i filles a créixer' tanca el cicle de xerrades online d'Educació

La Regidora d'Educació de l'Ajuntament de Santa Perpètua finalitza avui el nou cicle de xerrades online [ ... ]

La R3 recupera aquest dilluns el servei habitual i arriba fins a Barcelona i l'Hospitalet
17 Jun 2024 09:22 - RedaccióLa R3 recupera aquest dilluns el servei habitual i arriba fins a Barcelona i l'Hospitalet

Avui dilluns 17 de juny s'ha recuperat la normalitat a les línies de rodalies R3, R4, R7 i R12 un cop [ ... ]