hola

Santa Perpètua és un dels 224 municipis de Catalunya que han entrat aquesta setmana en fase d’excepcionalitat com a conseqüència de la sequera.

Aquesta declaració suposa un pas més en la reducció d’aigua en alguns usos: 40% de reducció per a usos agrícoles, 15% de reducció per a usos industrials i la prohibició del reg de zones verdes i privades i de la neteja de carrers amb aigua potable, tret d’excepcions com la seguretat viària. L’alcaldessa, Isabel Garcia, ha signat un ban on detalla aquestes restriccions i demana “la col·laboració ciutadana per fer un consum responsable de l’aigua davant la situació de sequera”. La primera edil destaca que “el descens de les reserves dels embassaments, les temperatures màximes i la insuficiència de pluges evidencien una conjuntura crítica” i afegeix que “és imprescindible aplicar mesures urgents que contribueixin a pal·liar les greus conseqüències que poden desencadenar-se si continua agreujant-se aquesta situació”. Al Ban, l’alcaldessa també proposa alguns consells per estalviar i anima “a actuar amb petits gestos sostenibles per aplicar des de casa, que estalvien grans quantitats d’aigua, amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania i cuidar el planeta”.

Per la seva part, el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, ha explicat que “a Santa Perpètua encara tenim marge” gràcies a la xarxa pública d’abastament d’aigua “molt eficient” i “el més important, un consum per habitant i dia molt responsable”, per sota dels llindars dels límits de 230 litres que decreta la fase d’excepcionalitat per habitant i dia. Hernández ha detallat que ara s’incrementa el protocol de sensibilització adreçada a la ciutadania, s’estableixen més restriccions com la prohibició del reg de zones verdes (es permet l’aigua indispensable per mantenir viu l’arbrat) i el control dels grans consumidors al municipi. El regidor es va reunir l’1 de març amb CASSA per “preparar-nos per als propers mesos on els episodis encara es puguin agreujar més, tot i que, la situació actual és força crítica”. El regidor també ha anunciat que l’Ajuntament redacta un Pla Director d’Aigües Regenerada amb l’objectiu de “ser el màxim eficients en la gestió de l’aigua” i “que ens pugui ajudar a prescindir en un futur de l’ús de l’aigua de boca per utilitzar-la en regs o en usos industrials”. El pla situarà les inversions necessàries i pot representar el 10% del consum total d’aigua potable.


Foto: La riera de Caldes, en una imatge d'arxiu / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Fira de Nadal i l'encesa de llums donen la benvinguda al Nadal
04 Des 2023 13:07 - RedaccióLa Fira de Nadal i l'encesa de llums donen la benvinguda al Nadal

La Fira Nadal de Santa Perpètua va atreure moltíssimes persones que al llarg de la jornada del 2 de [ ... ]

Santa Perpètua visibilitza les persones amb diversitat funcional
04 Des 2023 12:33 - RedaccióSanta Perpètua visibilitza les persones amb diversitat funcional

Santa Perpètua de Mogoda ha commemorat el Dia de les Persones amb Diversitat Funcional amb una actuació [ ... ]

Renfe invertirà 3,23 milions d'euros en la millora de l'accessibilitat de l'estació de La Florida
04 Des 2023 09:50 - RedaccióRenfe invertirà 3,23 milions d'euros en la millora de l'accessibilitat de l'estació de La Florida

Renfe millorarà l’accessibilitat de l’estació de Santa Perpètua de Mogoda-La Florida de la línia [ ... ]