hola

Les dotze famílies que conformen la primera comunitat energètica de Santa Perpètua vinculades a la instal·lació fotovoltaica de l’Escola Bernat de Mogoda han signat aquest 1 de març els contractes. L'acte, que es va celebrar a la Sala de Plens, va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia i el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández. L'alcaldessa va destacar que "avui constituïm la primera comunitat energètica" i va felicitar a les famílies beneficiaries per què sou "la prova pilot" i "ens estrenem amb aquest projecte". L'edil va manifestar que amb la creació de la comunitat energètica també "volem posar en valor l'associacionisme" i va recordar que per aquest motiu "s'han signat convenis amb les associacions de famílies de les escoles Bernat de Mogoda i La Florida i en les properes comunitats energètiques ho estendrem a les entitats veïnals".

Per la seva banda, Sergi Hernández va explicar que l'Ajuntament "ha planificat una sèrie d'actuacions per tal de minorar la nostra petjada ecològica al nostre terme municipal amb l'objectiu de poder lluitar per mitigar el canvi climàtic i contribuir a la reducció d'emissions de Co2". Va afegir que ara es presenta "un nou repte", reduir el 55% de les emissions de Co2 per a l'any 2030 i va recordar que es parteix en "bones condicions" ja que les emissions de gasos d’efecte hivernacle s'han reduït el 32%, molt per sobre dels objectius proposats de cara al 2020 que preveia reduir un 20% però "ens que queda poc marge de maniobra i ara és el moment d'interpel·lar a la ciutadania i a l'àmbit privat per apostar per les energies renovables com a eix vertebrador i com a estratègia essencial per aconseguir els nous objectius". El regidor va expressar que "tenim l'oportunitat de canviar el model energètic fem un exercici de sobirania energètica i trencar la dependència de les grans companyies" .

La posada en marxa de la comunitat energètica que conformen l'Escola Bernat de Mogoda, les dotze famílies i l'Ajuntament ( amb dos habitatges públics) està a l'espera de la instal·lació del comptador a càrrec de l'empresa distribuïdora de l'energia.

A l'acte de signatura també van assistir representants de l'empresa Elecsum que van explicar a les famílies que disposen d'una app que permet fer un seguiment del consum i van explicar que cal aprofitar les hores en les que es genera una major producció solar. Entre els consells van recomanar posar en marxa els electrodomèstics que consumeixen més com rentadores o rentavaixelles durant les hores de sol, però no al mateix temps. L'aplicació ajudarà a adaptar els hàbits per maximitzar l’autoconsum i donarà consells d’estalvi i d’eficiència que també permetrà reduir el rebut.

Les famílies rebran de forma gratuïta, durant dotze mesos, una part de l’electricitat produïda a la instal·lació fotovoltaica instal·lada a la teulada de l'Escola Bernat de Mogoda i es cedirà una potencia de 0,5Kw a cada membre de la comunitat. L'objectiu d'aquestes comunitats energètiques són  l’estalvi econòmic a la factura, fomentar l'ús d'energia renovable de proximitat, promoure la sobirania energètica, fomentar l'associacionisme i augmentar la cultura energètica.


Foto: L'acte es va celebrar a la Sala de Plens / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Proves sense passatgers aquest diumenge a la R-3
14 Jun 2024 11:19 - RedaccióProves sense passatgers aquest diumenge a la R-3

Aquest diumenge Renfe farà proves sense passatgers a les línies de rodalies R3, R4, R7 i R12 un cop [ ... ]

El parc d'Aigua s'obre aquest dissabte 15 de juny
14 Jun 2024 09:53 - RedaccióEl parc d'Aigua s'obre aquest dissabte 15 de juny

L’Ajuntament de Santa Perpètua obrirà el parc d’Aigua el dissabte 15 de juny. L’horari d’aquesta [ ... ]

L'Ajuntament treballa per donar plaça a totes les sol·licituds d'escoles bressol municipals
13 Jun 2024 13:26 - RedaccióL'Ajuntament treballa per donar plaça a totes les sol·licituds d'escoles bressol municipals

L'Ajuntament de Santa Perpètua està treballant perquè totes les famílies que han sol·licitat plaça [ ... ]